Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gjør narr av Oscar-vinner

Trump langer ut mot den sørkoreanske filmen «Parasite».

UFORNØYD: Donald Trump likte ikke at den Sør-Koreanske filmen "Parasitt", vant prisen "Beste Film" under årets Oscar-utdeling. Video: CNN. Vis mer

Det var under et valgkamparrangement i Colorado Springs at Trump kritiserte Oscar-akademiets beslutning om å kåre sørkoreanske «Parasite» til beste film.

- Så dere Oscar i år? Vinneren er en film fra Sør-Korea. Hva i alle dager var det? Vi har handelsproblemer med Sør-Korea, og på toppen av det hele gir de dem årets beste film. Var den bra? Jeg vet ikke. Kan vi få «Tatt av vinden tilbake», Vær så snill? «Sunset Boulevard», så mange gode filmer, sa Trump fra scenen – til stor jubel fra tilhørerne.

Presidenten kan heller ikke forstå hvordan en film på et annet språk enn engelsk kan vinne i kategorien «beste film».

- Jeg trodde det var beste utenlandske film, sier han.

- Kan ikke lese

Det tok derimot ikke mange timene før Trump fikk svar fra filmens amerikanske distributør, Neon.

- Han kan ikke lese, skriver distributøren forståelsesfullt på Twitter.

Filmen «Parasite» gikk inn i historiebøkene etter utdelingen, som den første fremmedspråklige filmen som har vunnet Oscar for «Beste film».

Stikk til Pitt

Men Donald Trump lot det ikke være med og kritisere den sørkoreanske spillefilmen. Brad Pitt brukte tid i sin tale, da han mottok Oscar for beste birolle i «Once Upon A Time In Hollywood», til å rette søkelyset mot John Boltons manglende taletid i riksrettssaken.

- Jeg har aldri vært noen stor fan av ham. Han gikk opp på scenen, og kom med en liten «jeg er en smart fyr»-uttalelse, sa Trump.

Hele Norges coronakart