Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gjør narr av sykmeldt TV2-reporter

Hegnar Online vitser om kildepleie, mens navnet gikk på lufta flere ganger i NRK P3 i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Redaktørene i de største norske mediene var i dag kritiske til at Trygve Hegnar valgte å trykke både navn og bilde av den sykmeldte nyhetsreporteren i sin lederartikkel i Finansavisen, og advokat John Christian Elden mente avgjørelsen var «umulig å forsvare».

Den kvinnelige TV 2-journalisten har måttet tåle hard medfart etter at politiets etterforskning av påstått terrorplanlegging i Oslo avdekket det som skal være et kjæresteforhold mellom reporteren og en kriminell norskpakistaner. Inntil idag hadde imidlertid ingen medier offentliggjort identiteten hennes.

Tøyset med stillingsannonse

Samtidig publiserte Hegnar Online, som er Finansavisens nettutgave, i formiddag en artikkel som harselerte med en fersk stillingsannonse fra TV2 og knyttet denne opp mot den navngitte 29-åringens situasjon.

Avisa skriver blant annet at «Stillingsannonsen presiserer følgende: \'Du må ha et godt kildenett du samtidig er flink til å pleie\'». I artikkelen heter det også at «[Navnet på kvinnen] har blitt permittert fra sin stilling og er visstnok også sykemeldt» (vår utheving, red. anm.).

Seinere på dagen sørget programlederne i «Radioresepsjonen» på NRK P3 for å navngi TV 2-reporteren gjentatte ganger på lufta. Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim i førstnevnte program hadde ifølge VGNett følgende dialog om temaet:

«Det er noen som vil at vi skal rappe om hvorfor snille damer liker slemme gutter, det henspeiler vel bittelitt på en reporter som har spasert tur i hvert fall, sammen med en kriminell.

Det er andre som foreslår, som en forlengelse av det, jeg vil gjerne høre en rap om [Navnet på kvinnen] og TV2 he he, hilsen Tor Arild. Vi får se om vi skal ta en rap om [Navnet på kvinnen], vi vet ikke helt ennå, det er mulig, men [Navnet på kvinnen] er vanskelig å rime på».

KONTROVERSIELL: Trygve Hegnar får kjeft for sin lederartikkel i dag, samtidig som en av hans journalister lager moro-stoff av den betente saken. Foto: SCANPIX/FAKSIMILE
KONTROVERSIELL: Trygve Hegnar får kjeft for sin lederartikkel i dag, samtidig som en av hans journalister lager moro-stoff av den betente saken. Foto: SCANPIX/FAKSIMILE Vis mer

P3-ledelsen dekker seg bak at de mener Hegnar har brøytet vei for andre medier.

- Navnet er jo allerede ute etter at Hegnar trykket det i dag. Petre må få lov til å harselere med alt, og jeg har ingen problemer med at navnet hennes kommer opp, sier prosjektsjef Barbara Jahn i NRK Ung til VGNett.

- Tåpeligheter i Hegnars leder

TV 2-ledelsen er i dag oppgitt over utviklingen saken har fått.

- Det finnes både god og dårlig humor, det vet alle. Hvis disse redaksjonene synes at denne saken er passende til å lage humor av så må jo det være opp til dem, sier konserndirektør Rune Indrøy til Dagbladet.no.

Han reagerer sterkere på Trygve Hegnars lederartikkel i Finansavisen, der den kontroversielle identifiseringen blir rettferdiggjort blant annet med spekulasjoner rundt TV 2s bruk av sykmeldinger.

- Noen av tingene han drar inn i denne lederen er rett og slett for dumme til å bli kommentert. Dette er tåpeligheter som jeg tror også Trygve Hegnar skjønner er feil å blande inn i saken, når han får tenkt seg litt om, sier Indrøy.

TV 2-ledelsen har de siste dagene hatt jevnlig kontakt per telefon med den sykmeldte journalisten, men har ennå ikke fått avviklet et møte for å gjennomgå hennes foreløpige rapport om hva forholdet til den terrorsiktede 29-åringen skal ha bestått i.

- Vi har et apparat rundt henne, der blant andre bedriftshelsetjenesten er involvert.

- Hvordan ivaretas sikkerheten hennes i forbindelse med mediefokuset?

- Sikkerhetstiltakene vil jeg ikke kommentere, sier konserndirektøren til Dagbladet.no,

Han understreker at ryktene om sjikane mot en rekkeandre  TV 2-reportere er sterkt overdrevet.

- Utover saken der en journalist feilaktig ble hengt ut på et nettsted har det ikke vært noen alvorlige episoder, opplyser Indrøy.

PS! Dagbladet.no siterte tidligere NTB i denne saken på at også radioprogrammet «Osenbanden» navnga TV 2-reporteren. Dette viser seg å ikke være korrekt, og opplysningen er derfor fjernet.

<B>- FOR DUMT:</B> Konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 var ikke begeistret da han åpnet Finansavisen og leste Hegnars leder i dag.
<B>HARSELERTE:</B> Sjefen til Steinar Sagen (t.v.) og Bjarte Tjøstheim i NRK P3 synes det er helt greit at «Radioresepsjonen» tøyser med TV 2-reporteren, også med fullt navn.