Gjør Norge på skeive

Sjefskrulla fra «Homsepatruljen», Adam Andreas Schjølberg (23), er blitt komiker. Nå skal han kapre Norge med homsehumor.

I sommer legger Adam ut på norgesturné med sitt egenskrevne standupshow «Lekker, glamourøs og mann».

Adam ble rikskjendis gjennom suksesserien «Homsepatruljen» på TV3. Standupforestillingen hans handler i likhet med tv-serien om det å være mann og homofil. Og om forholdet mellom heterofile og homofile menn.

-  Jeg spøker selvfølgelig med streite gutter som går bort til homser når de er fulle. De lurer på ting som har med sex å gjøre. Og så lurer de alltid på om de er kjekke, sier Adam, som finpusser manuset i Kristiansand.

Kysset prinsen

Nå pågår arbeidet med å booke soloshowet til scener over hele Norge. Turneen er planlagt å begynne i Adams hjemby Sandefjord. Etter det vil han opptre i så mange norske byer som mulig. Spesielt Nord-Norge, der Adam ble født, og Bergen, står høyt oppe på ønskelista.

«Lekker, glamourøs og mann» dreier seg mye om Adam som person og om oppveksten hans. Han har nok av barndomsminner å fortelle om.

-  Når vi lekte, skulle jeg alltid være prinsessa. Det var jeg veldig bestemt på. Så hendte det av og til at jeg fikk kyss av prinsen, forteller Adam.

Bruker maskara

 PÅ TURNÉ: Adam Andreas Schjølberg fra «Homsepatruljen» skal på norgesturné med standup-showet «Lekker, glamourøs og mann». Foto: Tor Arne Dalsnes
PÅ TURNÉ: Adam Andreas Schjølberg fra «Homsepatruljen» skal på norgesturné med standup-showet «Lekker, glamourøs og mann». Foto: Tor Arne Dalsnes Vis mer

Han røper også at han er glad i å ironisere over det nye fenomenet «den meterofile mannen», urbane menn som både er macho og myke.

-  Plutselig ser man ikke forskjell på streite og skeive menn. Det er ikke så lett når man går nedover Bogstadveien og alle bruker maskara! sier Adam.

Adam har tidligere vist at han har scenetekke. Under årets Gullruten-utdeling framførte han Broadway-låta «Me and My Baby» for 600 000 tv-seere. Han lagde også en hitversjon av låta «You Spin Me Around» sammen med Homsepatrulje-kollegene i gruppa Queer.