STOLT: Sjefredaktør John Arne Markussen, redaksjonssjef Linn Kongsli Hillestad og magasinredaktør Karine Østtveit gleder seg over Dagbladets største utgave noensinne. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STOLT: Sjefredaktør John Arne Markussen, redaksjonssjef Linn Kongsli Hillestad og magasinredaktør Karine Østtveit gleder seg over Dagbladets største utgave noensinne. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Gjør plass på frokostbordet, lørdag kommer Dagbladets «feite nyttårsrakett» på hele 214 sider

Årets siste helgeavis er Dagbladets tykkeste noensinne, en svært papirkorpulent utgave på over 500 gram.

(Dagbladet): De siste årene har flere medieforskere spådd at papiravisa er på vei mot en sikker død, og at det er nettaviser som kommer til å ta over. Sant nok, nettavisene har fått en betydelig større rolle, men papiravisene holder fortsatt tritt.

Det er Dagbladet et levende eksempel på. Årets siste utgave av Dagbladet med Magasinet er nemlig rekordstor. Med 214 sider og over en halv kilo i vekt, eller helt presist 526 gram, blir dette den største avispakken Dagbladet har laget noensinne.

I vekst

John Arne Markussen, sjefredaktør i Dagbladet sier at dette er litt absurd i en tid hvor alle – ikke minst han selv og mange andre medieledere – snakker så mye om at vi nærmer oss avslutningen på papiravisas epoke. Men det vi ser er at papirutgaven stadig lever fint ved siden av vårt digitale innholdstilbud.

- Dagbladet papir, og særlig Magasinet, har også en veldig sterk posisjon i annonsemarkedet. Mens markedet for dagspresse har en nedgang på 14,3 prosent inntil november, har vi en vekst på 2,2 prosent. Jeg vil tro at grunnen til dette er at vi leverer kvalitet som både lesere og annonsører trives med, sier Markussen.

- Et ekstra gir

Dagbladets lørdagsavis er lokomotivet i Dagbladets papirportefølje, og redaksjonssjef Linn Kongsli Hillestad er den som hver uke har ansvaret for å sette sammen den store innholdspakken.

- Nå i romjula har vi lagt inn et ekstra gir og er veldig fornøyde med resultatet. Magasinet er selvsagt en viktig del av lørdagsavisa, men vi har hver eneste lørdag en grundig dokumentar, i morgen tar vi for eksempel for oss #metoo. Vi har også et unikt gjensyn med hopplegenden Matti Nykänen, som vår prisbelønnede journalist Bernt Jakob Oksnes har møtt på Gran Canaria, sier hun.

Nøye planlagt

Nyttårsutgaven av Magasinet er en spesialutgave som har vært planlagt siden i sommer. Ved inngangen til det nye året er temaet rett og slett framtida – og utgaven inneholder en rekke vinklinger rundt dette.

Temaene spenner mellom en kåring av Norges største framtidshåp innen kultur og debatt, et møte med dem som håper at teknologien skal gi dem evig liv, til barns drømmer i noen av verdens mest konfliktfylte områder og møter med mennesker som skal håndtere at de bare har noen få måneder igjen å leve.

- En feit nyttårsrakett

I tillegg deler statsminister Erna Solberg sine nyttårsønsker for verden, og Gunhild Stordalen snakker om hvordan hun takler egen sykdom ved ikke å tenke på framtida.

Magasinredaktør Karine Østtveit synes dette er skikkelig stas.

- Vi bestemte oss allerede i sommer for å lage en kjempepakke til romjula i år fordi vi vet at leserne våre liker å ha ekstra mye godt lesestoff når man har litt fri. Og vi er veldig stolte av resultatet! Det er gøy å kunne avslutte 2017 med denne feite nyttårsraketten av en avispakke.