Anmeldelse: Lana Del Rey - «Norman Fucking Rockwell!»

Gjør samme tabbe som Swift

«Klarer du én, klarer du fjorten» later til å ha vært Lana Del Reys mantra. «Norman Fucking Rockwell!» er tidvis magisk, men skriker etter variasjon.

BLIDFIS: Lana Del Rey er aktuell med sitt sjette studioalbum, «Norman Fucking Rockwell!». Foto: Universal Music
BLIDFIS: Lana Del Rey er aktuell med sitt sjette studioalbum, «Norman Fucking Rockwell!». Foto: Universal Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Bare for å slå det fast med en gang: det er ingen av låtene på «Norman Fucking Rockwell!» som havner på joggelista di.

Lana Del Reys sjette skive har lavere puls enn det meste av pop som lages i 2019, og er hennes minst tilgjengelige utgivelse til dato.

Når det er sagt, vil flere av de 14 sporene gli rett inn på spillelister med peiskos eller roadtrip som tema. Lana kan stemning. Men kan vi få litt variasjon, plis?

Spydige tekstlinjer

Det er nærliggende å tenke at «Norman Fucking Rockwell!» hadde egnet seg bedre som EP. Her hadde tittellåten hatt en selvsagt plass, i så fall.

«Your poetry's bad, and you blame the news» lyder karakterdrapet på en umoden type som (u) heldigvis også er et råskinn i senga. Og nå farger han humøret hennes blått, den pretensiøse nissetassen.

De spydige tekstlinjene får følge av akustisk piano og strykere (selvfølgelig), og målbæres av Lanas særpregede drawl. Du vet – det høres ut som om hun nesten ikke gidder å åpne kjeften, likevel dirrer hver linje av tilstedeværelse.

Nær ti minutter lange «Venice Bitch» er platas beste låt. For dem som er glad i musikalske påskeegg er teksten – i god Lana-tradisjon – drysset med popkulturelle referanser. Deriblant Norman Rockwell (1894-1978), den amerikanske illustratøren og maleren som har gitt plata navn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer