Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gjør som storesøster

Hun er litt mørkere, litt yngre og litt mer påkledd, men ellers har Dannii Minogue (32) mye til felles med storesøster Kylie.

Hun balanserer inn i Ibsen-suiten på Grand i skyhøye sko i mint, indigo og sjokkrosa. Hælene til tross, hun er knøttliten og lite å satse på i kraftsportsammenheng. Men gi henne et manus, om det så er tv-såpe eller Shakespeare, og hun blir ruvende. I hvert fall om vi skal tro Londons teateranmeldere, som elsket henne som lady Macbeth og som Esmeralda i «Notre-Dame de Paris». Gi henne en mikrofon, og hun blir popdiva god som noen. Som sin millionselgende søster Kylie, som fyller 35 år 28. mai.

- Bare for gøy

- Er det vanskelig å kombinere karrierene som seriøs skuespiller og popdiva?

- Jeg prøver å ikke være så seriøs i noe av det jeg gjør! Jeg vil bare ha det gøy, sier Dannii, som begynte tv-karrieren som sjuåring.

- Først i tv-såpa «Skyways», så i «The Sullivans». Da jeg var ti, ble jeg med i «Young Talent Time», Australias svar på «Mickey Mouse Club» - der Britney (Spears) og Christina (Aguillera) ble oppdaget. Dannii ble så stor stjerne i Australia at hun fikk ta med seg søsteren sin i showet. Det var der Kylie ble oppdaget.

Ulempe

- Da jeg kom til England, ble jeg møtt med skepsis. «Jaså, skal du prøve deg nå, fordi du er lillesøsteren til Kylie?» Det var faktisk en ulempe å være søsteren, akkurat som det var en ulempe å ha vært såpeskuespiller da jeg skulle spille Shakespeare. Medlemmene av Royal Shakespeare Company var i opprør over at jeg fikk rollen. De følte at jeg truet jobbene deres. Men de får mene hva de vil! Dessuten skrev Shakespeare skuespillene sine som underholdning ! Det glemmer alle de som analyserer ham i stykker, sier Dannii.

Hun kan ikke tenke seg å gi opp verken sang- eller skuespillerkarrieren.

- Jeg elsker begge deler! Jeg fikk skikkelig tenning av å skrive låter til det nye albumet mitt, «Neon Nights». Det skal jeg fortsette med. Det var et kick å få positive tilbakemeldinger på låtene jeg skrev fra folk som jobber i bransjen, slutter Dannii Minogue.

SØSTEREN: Kylie Minogue er allerede stor popstjerne, og nå satser også lillesøster Dannii på pop.
I IBSEN-SUITEN: - Jeg har lært masse om Norge, blant annet om musikkscenen. Flere norske artister kan bli eksportvare hvis de er villige til å jobbe utenlands, mener Dannii Minogue - cd-aktuell med «Neon Nights».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media