- Gjør stor skade

Carola slår tilbake mot eksmannens bok.

REAGERER: Artist Carola Häggkvist slår tilbake mot eksmannens bok - som hun har valgt å ikke lese. Foto: Lise Åserud / NTB
REAGERER: Artist Carola Häggkvist slår tilbake mot eksmannens bok - som hun har valgt å ikke lese. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artist Carola reagerer på den nye boka til sin eksmann Runar Søgaard. Boka lanseres på mandag, og har fått tittelen «Gud ga oss ti bud – jeg har brutt ni av dem».

I en e-post til svenske Aftonbladet skriver Carolas pressekontakt at artisten har valgt å ikke lese boka, «av dypt personlige grunner, da tiden med ham har gjort og fortsatt gjør tilstrekkelig stor skade».

Hun skriver videre at artisten ikke har ønsket å ta del i bokprosjektet på noen måte, og at hun «ikke vil være med på å promotere boka hans, som han profitterer på gjennom lavest mulige nivå.»

Dagbladet har vært i kontakt med Carola Häggkvists manager. Hun opplyser at Carola ikke ønsker å kommentere boka.

Fikk lese

I 2000 var skilsmissen mellom Søgaard og Carola et faktum. Han opplevde det som sitt livs største nederlag.

- For meg var ekteskapet «for life», men pressen fikk det til å se ut som om bruddet var min skyld. For første gang skal hele sannheten på bordet, forteller Søgaard i et intervju med Dagbladet.

I BISETTELSEN: Den svenske artisten Carola var på plass i bisettelsen til den folkekjære artisten Jahn Teigen. Video: Celina Morken / Dagbladet Vis mer

Søgaard har framholdt at ekskona er forelagt alt som er skrevet om henne via forlaget. Forlaget Vigmostad & Bjørke bekrefter i en e-post at både Carola og Jessica, hans andre kone, har fått forelagt delene som omhandler dem. De har ikke hatt innsigelser eller kommentarer til boka.

- Vondt

I februar i fjor ble Søgaard dømt til ett år og åtte måneders ubetinget fengsel for skatteunndragelse.

- Det vonde er å bli uthengt som kriminell. Vi leverte inn årsoppgaven for seint, og verken mitt hovedvitne, min advokat eller jeg medvirket under rettssaken. Dommen ble gitt etter en monolog fra aktoratet. Hadde denne type sak vært ført i Norge, ville den endt med en bot. Nå er saken anket, og jeg håper den blir strøket.

Runar Søgaard jobber i dag som ledelseskonsulent og holder foredrag i Skandinavia og rundt om i verden. Han deler bosted mellom Stockholm og Oslo.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Søgaard torsdag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer