Gjør suksess med «Eragon»

Christopher Paolini (22) i toppen på Boklista.

(Dagbladet.no): Christopher Paolini var visst nok bare 15 år da han skrev «Eragon», den første boka i Paolinis «Arven»-trilogi om landet Alagaësia.

Boka ble i fjor film, noe som blant annet merkes i norske bokhandlere.

Travel

«Den eldste», andre bok i Paolinis trilogi, innehar tredjeplassen på Boklista for skjønnlitteratur denne uka. Første bok, «Eragon», innehar samtidig sjuendeplassen på pocketlista. Den kom ut i 2003 i USA, og har solgt mer enn 1,5 millioner eksemplarer.

Damm forlag forteller at Eragon har et opplag på 30 000 eksemplarer. «Den eldste» er foreløpig trykket opp i 11 000 kopier.

Forfatteren skal for tida være travelt opptatt av å skrive ferdig tredje og siste bok i trilogien, og Dagbladet.no har derfor møtt visse utfordringer i våre forsøk på å intervjue den amerikanske 22-åringen.

Klatrekrim

Gaby Goldsack gjør norsk lykke denne uka med sine barnebøker, mens krimmen klatrer:

P.D. James\' «Fyret» og Anne Holts «Presidentens valg» gjør seg gjeldende i toppen på listene for henholdsvis pocket- og ny skjønnlitteratur.

LES OGSÅ:

GJØR SUKSESS: Christopher Paolini har truffet tidsånden med «Eragon», apropos <a href="http://www.dagbladet.no/kultur/2007/01/20/489444.html">innlegget om Harry Potter og religion</A>.