Gjør suksess med Sinatra

De fire gutta i Shire har lenge vært vanskelige å gifte bort, men nå øyner mødrene håp. Singelen «Something Stupid» surrer døgnet rundt på radioen, og bandet venter bare på platekontrakten.

Bak ryggen til den etablerte musikkbransjen har Oslo-bandet slått igjennom på radioen. De er uten kontrakt, og først mandag kommer singelen. Selv tar de suksessen med fatning:

- Det er jo vår beste coverlåt.

Og den eneste blant 120 konsertklare innslag.

Har draget

Det var vokalist Jørgen Rief (27) som fikk ideen til å lage en egen versjon av den gamle låten med Frank Sinatra og datteren Nancy.

- Jeg var på kafé og hygget meg med noen kvinnelige bekjentskaper. «Something Stupid» surret i bakgrunnen, og jeg tenkte med en gang: «Kjempepoplåt».

Det er to år siden. Så ble låten spilt inn på demo og glemt i 12 måneder. Ved et lykketreff ble den tørket støvet av. Nå er den gruppas beste aktivum i jakten på kontrakt med et stort plateselskap.

Men først:

- Jørgen, hvordan gikk det med deg og de kvinnelige bekjentskapene?

Et megetsigende blikk og et bekreftende «det endte bra».

- Vi har ikke problemer med damer, sier bassist Mads Jørgensen (27).

Han følger opp med en lang utgreiing om hvor mye de respekterer hunkjønnet.

Kanskje mest for å berolige mamma som er overlykkelig for at musikkinteressen endelig gir frukter. Hjemme står jubelen i taket hver gang «Something Stupid» entrer radioen. Gutta er ikke helt blaserte de heller.

- Låten er inne på «Ti i skuddet», lite bra! Trommis Sture Jarlum (26) gliser fra hjertet bak fancy solbriller.

Viser baller

- Vi er ikke akkurat blitt betraktet som de beste ekteskapskandidatene. Vi vil jo bare slappe av og sånne ting, sier Jørgensen.

Han er bekymret for at coverlåten skal slå an stort.

- Vi er redde for at det skal bli stress.

Bandet proklamerer sin kjærlighet til musikken. Og det søte liv. Og shopping, portvin, reiser og konserter; gleden ved å opptre live. I dag ventes storinnrykk av bransjefolk når de fire stiller på Blå med et liveshow «vi ennå ikke har fått høre er dårlig». Konserten er «for å vise ballene».

- Hadde vi gått for pengene, ville vi vært et boyband med platåsko, sier gitarist Kjetil Draugedalen (26).

- Vi lever i musikken. Trommeslageren blir rent poetisk.

- Ja, innenfor det første og siste slaget lever vi, sier Mads Jørgensen og svever litt.

FIRE FORFENGELIGE FYRER: Etter to album, fire singler og sju år i bransjen begynner omsider dørene til suksess å åpne seg for Shire og «Something Stupid».