Gjør Tøflus til narkoman sandal

TV2s nye juleunderholdning.

(Dagbladet.no): NRKs kalender «Jul i skomakergata» er selve definisjonen på julestemning for mange. Der spiser skomaker Andersens kompis Tøflus persille.

I romjula kommer konkurrent TV2 med sin Tøflus-variant: Den khat-avhengige Sandali, skriver Aftenposten.

Det er komiker Zahid Ali som står bak karakteren, som presenteres i serien «TV2-nøttene». Programmene vises fra lille julaften til og med første nyttårsdag.

Hver dag skal Sandali presentere en ny nøtt.

- Sandali bråker ikke så mye når han har fått khat\'en i seg. Han har et lite narkoproblem, sier «skomaker» Ali til Aftenposten.

Skomakeren og hans narkomane kompis er bare noen av figurene som dukker opp i serien. Ved siden av Ali vil programleder Kristian Ødegård og komiker Espen Eckbo gi det norske folk julenøtter.

- Vi prøvde å gi Sandali kruspersille. Men det ville han ikke ha, sier Ali til Aftenposten.

TV2s fungerende informasjonssjef Jørund Rasdal Unneland mener at Sandali-karakteren er uproblematisk.

SKOMAKER ALI: Komiker Zahid Ali lanserer figuren Sandali i romjula. Sandalen tygger fersk khat i stedet for kruspersille. FOTO: TV2
SKOMAKER ALI: Komiker Zahid Ali lanserer figuren Sandali i romjula. Sandalen tygger fersk khat i stedet for kruspersille. FOTO: TV2 Vis mer

- I stor grad er det komikere som drar humoren i TV2-nøttene. De tøyer strikken av og til. Men det vi har vist til nå, har vært innenfor grensene, sier han til Aftenposten.

ORIGINALEN: Tøflus slik han framstår i «Jul i skomakergata».