Gjør tv-show av å fengsle trøbbelungdom

Sperres inne med eks-kriminelle.

ER DETTE UNDERHOLDNING?: Ifølge svensk TV4 er fengslede ungdommer god tv. Dette er kun et illustrasjonsfoto. Foto: SCANPIX
ER DETTE UNDERHOLDNING?: Ifølge svensk TV4 er fengslede ungdommer god tv. Dette er kun et illustrasjonsfoto. Foto: SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Svensk TV4 skal i høst sende en dokusåpe der sju halvkriminelle ungdommer får prøve ut livet bak lås og slå. Produsentene forventer seerstorm.

- Tenåringene bor akkurat som i et virkelig fengsel, og får teste hvordan livet i cella kjennes ut. Det finnes psykologer og alt annet som finnes i et moderne fengsel, sier produsent Martin Nygren i TV4 til Aftonbladet.

Bor med gjengkriminelle
Tenåringsguttene får selskap av tidligere kriminelle som har sittet lange fengselsstraffer for grove forhold. Flere har vært tilknyttet en kjent kriminell gjeng, bekrefter produksjonsselskapet Meter film til Aftonbladet.

- Visst er det personer som vet hva fengsel går ut på. Vi vet at dette blir et kontroversielt program, gjentar Nygren.

Ingen av deltagerne vil bli stemt ut som i andre realityserier, og det er ingen premie.

Venter gode seertall
- Risikerer dere ikke å glorifisere kriminalitet ved å lage en såpe av fengselslivet?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg vil påstå at det har motsatt effekt. Vi lager ikke tv-stjerner av disse guttene — meningen er at de skal komme på bedre tanker, sier Martin Nygren til avisa.

Svenskene håper å skape et bilde av hvilken effekt fengsel har på ungdommene. I desember i fjor foreslo Frp-politiker Karin Ståhl Woldseth å fengsle tungt kriminelle barn og unge i egne anstalter. Kanskje den svenske dokusåpeserien gir et realistisk bilde på hvordan dette ville ha gått?