BRUKER EKTE SVERD:  Rollen Tormund Giantsbane, som spilles av norske Kristofer Hivju, er ofte i kamp i fjerde sesong av sesong av «Game of Thrones». Skuespilleren forteller at det benyttes ekte sverd under innspillinga, og at hvis de gjør en liten feil kan de drepe hverandre.
Foto: HBO Nordic
BRUKER EKTE SVERD: Rollen Tormund Giantsbane, som spilles av norske Kristofer Hivju, er ofte i kamp i fjerde sesong av sesong av «Game of Thrones». Skuespilleren forteller at det benyttes ekte sverd under innspillinga, og at hvis de gjør en liten feil kan de drepe hverandre. Foto: HBO NordicVis mer

- Gjør vi feil kan vi drepe hverandre

Bruker ekte sverd i «Game of Thrones».

(Dagbladet): I mars var det gallapremiere for den fjerde sesongen av «Game of Thrones», som hadde norsk premiere i begynnelsen av april.

Norske Kristofer Hivju (35) spiller Tormund Giantsbane, og han har fortalt det blir mer action i denne sesongen, og at den er «fylt av hendelser».

Ofte har han et sverd i hånda, og i forbindelse med gallapremien sa han følgende til Dagbladet:

- Å gi meg et sverd er det samme som å gi en ball til en hund, så jeg koser meg!

- Kan drepe I et intervju med bloggen Spoiler Alert på den svenske avisa Expressens nettside forteller skuespilleren mer om akkurat det.

Hivju får spørsmål om det ligger mye trening bak kamp- og stridsscenene, og måten han svinger sverdet på.

- Veldig mye. Det er en dans, og det er en dans som skal være veldig aggressiv. Vi bruker ekte sverd, og jobber med de beste stuntmennene i verden. Alt er planlagt ned til minste detalj. Vi går på hverandre som villmenn, men gjør vi feil kan vi drepe hverandre, sier Hivju til det svenske nettstedet.

Hivju forteller at han alltid drømt om å spille en villmann, og at det dermed ikke kan bli bedre enn å spille Tormund Giantsbane i serien som sendes på C More, Filmnet og HBO Nordic.

Giantsbane er også en person han trodde han kunne likt å bruke tid med i den virkelige liv.

- Han er en kriger, men også et varmt menneske. Han er en mann det er morsomt å drikke øl med, men som det ikke er så kult å slåss mot. Jeg ser på Tormund som en ganske bra mann, sier Hivju til Expressen.

- Fucka opp Etter han fikk rollen har han vært på en streng diett for å få mindre fett og mer muskler.

Men selv om Hivju nå er blitt synonym med Tormund Giantsbane, holdt han på å selge skinnet før bjørnen var skutt. Hivju snakket nemlig offentlig om «Game of Thrones»-rollen for første gang på talkshowet «Lindmo».

- Uff. Det jeg egentlig fortalte på tv, var at jeg hadde kommet videre til andre audition. Men det ble feiret som om jeg hadde fått rollen. Som regel må man skrive under på strenge avtaler, men her hadde det gått litt fort i svingene. Jeg burde svart diplomatisk og latt ryktene «buzze», sa han til Dagbladet Magasinet i slutten av mars, og fortsatte:

- Jeg trodde jeg hadde fucka opp alt sammen.