Yahya Hassan

Gjorde enorm suksess med dikt om islam, vold og kriminalitet. Nå er han anklaget for 40 lovbrudd

Den dansk-palestinske poeten Yahya Hassan må møte i retten torsdag neste uke.

ENORM SUKSESS: Yahya Hassan gjorde enorm suksess i 2013 med diktsamlingen «Yahya Hassan», hvor han skildrer oppvekst med vold og kriminalitet i det som er blitt betegnet som en «getto» i Århus, Danmark. Bildet er fra 2013, da han var 18 år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ENORM SUKSESS: Yahya Hassan gjorde enorm suksess i 2013 med diktsamlingen «Yahya Hassan», hvor han skildrer oppvekst med vold og kriminalitet i det som er blitt betegnet som en «getto» i Århus, Danmark. Bildet er fra 2013, da han var 18 år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den danskpalestinske dikteren Yahya Hassan (23) må møte i retten neste uke, etter å ha blitt tiltalt for over 40 nye kriminelle forhold.

Den danske lokalavisa Aarhus har fått innsyn i anklagen, som består av til sammen 40 tilfeller av lovbrudd som påtalemyndigheten mener er begått fra 2015 til juli i år.

To av anklagene blir derimot holdt tilbake i en tilleggsanklage, og vil ikke bli tilgjengelig for pressen før selve rettsdagen, som er satt til torsdag 18. oktober.

Hassan skal ha sittet varetektsfengslet på psykiatrisk avdeling siden 16. juli i år.

Tiltalt for blotting og trusler

Blant forholdene Hassan skal være tiltalt for, nevner lokalavisa Aarhus vold, tyveri, hærverk, kjøring i påvirket tilstand, besittelse av narkotika, våpenbesittelse, og trusler. Han er også tiltalt for uanstendig eksponering, - eller blotting.

Den 15. juli i år, skal han ifølge påtalemyndigheten ha antastet to kvinner i Århus. Han skal ha blottet seg for dem, bare iført en skuddsikker vest og en åpen skjorte, ifølge lokalavisa.

Han skal så ha tatt den ene kvinnen i skrittet og plassert munnen sin like i nærheten, samtidig som han skal ha truet den andre kvinnen med kniv:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer