Gjørmebad

ROSKILDE (Dagbladet.no)): Det ble en våt start på Roskildes første dag.

- Vi våknet av at det var cirka 20 centimeter med vann inne i teltet, forteller Alex Holmquist til Dagbladet.no. Han og en vennegjeng har tatt turen fra Malmø i Sverige, og er her for sjette gang. Da vi treffer de er de godt i gang med å grave diker for å unngå å sove en natt til i et badekar.

- Men egentlig var det jævla greit med en skikkelig rotbløyte, for det begynte å alvorlig å lukte piss av hekken rett der borte, sier Alex når han får tenkt seg om.

Men venninna Helle er ikke helt enig.

- Nå har vi lært. Dagens motto er at du ikke skal telte i skandinavia.

Midt i pytten

Litt lenger inne på campen ligger Camp Fort Opus, som har en svær pytt som nærmeste nabo.

- Vi måtte stå opp i natt og grave diker mens det regnet. Da vi kom var det vann over alt. Vi har vært her før, og visste vel egentlig at dette var en dårlig plass å sette opp telt, men vi tok sjansen, sier Amanda Sølvhøj til Dagbladet.no. De er ikke helt ferdige med arbeidet ennå, men regner med at de er trygge skulle det regne mer utover dagen.

- Det sørger Fredrik for. Han er en god graver, sier Amanda.

Gjørmehull

Etter regnskyllet er alle gangveier blitt til gjørmehull. Men roskildedeltagerne var i formiddag lite lystne på et gjørmebad. Det er for tidlig ifølge Kristoffer Erlandsen, en veteran som er på Roskilde for åttende gang.

- Det må nok regne grasat mer før gjørma frister. Når vi er skikkelig våte, har drukket litt øl og har ingenting å tape, da slenger vi oss i gjørma.

EN GOD GRAVER</B> Fredrik (Storm) Nyllve (t.h) legger siste hånd på verket for å unngå en ny våt natt.