Gjørmeministeren

Trond Giske inspiserte Hove. Med gummistøvlene på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMØY (Dagbladet.no): - Alltid forberedt, hevdet kulturminister Trond Giske og tok sine nyinnkjøpte og ubesudlede gummistøvler ut av bilen. Giske var på Hove for å få med seg The Killers, for å inspisere festivalområdet og for å vasse i festivalgjørme.

Støvlene forble ikke rene lenge.

I forkant av festivalen har kulturministeren signalisert at Hove slett ikke er utelukket i kampen om knutepunktstatus - selv om festivalen er ny av året og på ingen måte tørr bak øra enda. Til Dagbladet.no sier Giske at han skal ta beslutningen om hvilken rockfestival som skal få knutepunktstatus i løpet av året. En status som innebærer en og en halv millioner kroner i støtte fra staten, pluss én million fra kommunen.

Giske sier at han ikke har bestemt seg ennå.

- Det viktige er at knutepunktstatusen ikke skal være en belønning, men et oppdrag, sier Giske.

Han forteller at han har tre krav til den potensielle knutepunktfestivalen.

- En, festivalen må være fremst innen sin sjanger. To, den må være til nytte for norsk musikk og tre, den må være en ressurs for andre festivaler, sier Giske.

Og selv om Hove er den yngste i klassen, sier Giske at han er imponert over hvordan festivalen har utartet seg.

GJØRMETE: Det ble et sølete besøk for kulturministeren på Hove. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
GJØRMETE: Det ble et sølete besøk for kulturministeren på Hove. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

- Konsertprogrammet er jo ypperlig! De serverer en stor festival som de har bygget opp i løpet av ett år. Det er det ingen som har gjort før. Jeg er imponert over infrastrukturen, mener Trond Giske, og vadet ut i gjørma for å snakke med noen bløte festivalgjenger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer