- Gjort til kjærester

- Vi ble ikke regissert, men redigert . Det føler den svenske Robinson-deltakeren Susanne Rittedal. Hun opplevde at innsatsen i klipperommet fikk det til å se ut som om hun hadde romanser med flere av deltakerne.

Susanne deltok på «Expedition Robinson» i fjor, og utpekte seg raskt som TV-seernes favoritt til å vinne hele greia.

- Det ble skapt et vinnerrykte rundt meg. Jeg ble intervjuet i ett kjør mens serien gikk på svensk TV i fjor høst, forteller den 28 år gamle hudterapeuten fra Stockholm.

Massasjekobling

Men Susanne vant ikke. Hun ble sendt hjem etter åttende episode. Hun var en skapt favoritt, og det var produksjonsselskapet Strix og Sveriges Television (SVT) som gjorde henne til TV-kjæledegge.

- Det skjedde veldig mye rundt meg i alle episoder. Ikke minst ble jeg koblet med flere av mennene. Men den koblingen skjedde ikke på stranda eller i jungelen. Den skjedde ved klippebordet i Sverige, hevder Susanne.

- Ett eksempel: Jeg er hudterapeut. Flere ganger masserte jeg de andre jentene på laget. Men bare massasjen av ryggen på en av guttene, Ola, ble klippet inn. Seansen ble kryssklippet med en vakker solnedgang, og andre bilder av Ola og meg. Vi jobbet godt i lag, det er sant nok. Men på TV framsto det som om vi var blitt kjærester. Og det var vi ikke, forteller Susanne på mobiltelefon. I bakgrunnen høres et spedbarn

- Helt sikker?

- Helt sikker. Babyen er prikk lik sin far, ler Susanne.

Bare positivt

Bortsett fra litt tendensiøs redigering har 28-åringen bare positive minner etter serien:

- Jeg er blitt en slags kjendis. Alle kjenner meg igjen. Jeg blir fortsatt intervjuet, og har fått reklameoppdrag.

Dessuten fikk jeg mange gode venner. Vi jentene fra serien holder sammen og deltar blant annet i «Tjej-Vasaloppet».