Gla' nytt for Beatles-fans

Paul McCartney skal bruke en ikke utgitt Beatles-låt i en ny film. - Var du ikke tilstede på avant-garde festivalen i London i 1967 har du ikke hørt den før, sier en Beatles-ekspert.

Paul McCartney har gjenopptatt planen om å lage en film-montasje av sin avdøde kones fotografier. Linda McCartney tok mer enn 4000 bilder av The Beatles i uformelle omgivelser mellom 1967 og 1970, og Paul planla sammen med Linda å lage en film av de private bildene mens Linda ennå var i live, skriver Ananova.

Etter konas død ble planene lagt på is, men nå vil altså Paul lage filmen, og samtidig bruke en ikke utgitt Beatles-låt som lydspor.

Låta er nesten 14 minutter lang, og ble spilt inn i det berømte platestudioet i Abbey Road i London mens bandet jobbet med Sgt. Pepper-albumet.

«Carnival of Light» er en instrumental, med kirkeorgel, vanngurgling, og John Lennon ropende «Barcelona».

Ifølge avisa The Sunday Times ville Paul McCartney gi ut låta på albumet med forkastede låter og rariteter som kom ut på 90-tallet, men George Harrison skal etter sigende ha sagt nei til ideen fordi låta var «too far out».

Ukjent låt

The Beatles har bare framført låta på en avant-garde festival i Chalk Farm i London i 1967. Få skal på det tidspunktet ha skjønt at det var en Beatles-låt.

- Den er innhyllet i mystikk. Hvis du ikke var i The Roundhouse 5. januar 1967 har du ikke hørt den, sier Beatles-eksperten Keith Badman til Sunday Times.

IVRIG FOTOGRAF: Linda McCartney tok mer enn 4000 bilder av The Beatles mellom 1967 og 1970.