- Glad det er over

- Jeg er forsiktig positiv. Men uansett hva dommen blir, vet jeg at vi gjorde det eneste riktige da vi brøt ut, sier Benedicte Adrian Mouton (36).

- Det at jeg vet at jeg gjorde det rette, gjør at jeg kan sove godt om natta.

I dag har Benedicte ingen følelser igjen for sin gamle partner og manager Ole A. Sørli. I alle år, fra Benedicte var tenåring, fortalte han henne at hun var stjerne. Samtidig behandlet han henne som en jentunge. I 1995 ga Benedicte beskjed om at hun ville ut av samarbeidet. Da hadde Ingrid Bjørnov meklet mellom henne og Sørli i flere år.

- Jeg gidder ikke være bitter. Det slår bare tilbake på meg selv, sier Benedicte Adrian Mouton.

Påkjenning

I går var tredje og siste dag i rettssaken mellom Ole A. Sørli og Dollie de Luxe. Sørli krever til sammen i overkant av én million fra Ingrid og Benedicte, penger han mener de har holdt tilbake fra trioens felles selskaper etter at de trakk seg ut i 1996. Jentenes advokat Niels R. Kiær prosederte full frifinnelse.

- Jeg tør ikke spå hva dommen blir, men jeg har fått fram det jeg ville få fram. Nå er jeg bare veldig glad for at saken er over, og at jeg endelig kan tenke på noe annet. En rettssak er alltid en påkjenning, og jeg må innrømme at det er en ekstra påkjenning når pressen sitter der. Dessuten er jeg gravid, det kan jeg ikke legge fra meg et par timer i retten, sier Benedicte.

I morgen reiser hun tilbake til sin pilotektemann i Paris. Om to måneder blir hun mamma for første gang.

- Det er rart å tenke på at neste gang jeg kommer hjem, har jeg en baby på armen, smiler hun.

Dommen faller om en drøy uke, og da er det opp til dommeren å avgjøre om jentene hadde rett til å trekke seg fra samarbeidet med Sørli. Kontrakten inneholdt ingen klausul om oppsigelse. Derfor mener Adrian og Bjørnov at de var i sin fulle rett til å gå når de ikke lenger stolte på sin partner.

gro.rognmo@dagbladet.no

AVVENTER DOMMEN: Benedicte Adrian Mouton møtte i går sin gamle manager Ole A. Sørli (i bakgrunnen) i retten for siste gang.