Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Glad for «Forfall»

NRK jubler over at 100 000 mennesker ser Kristopher Schau spise en annen manns føflekk og skrape tissen sin på TV. Ingen greier å hisse seg opp over programmet «Forfall» på NRK2. Og i dag er det over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristopher Schau sprenger nye grenser, med NRKs velsignelse. På nettoverførte TV-sendinger har han blant annet spist en annen manns føflekk og skrapet seg under forhuden med en cd-plate og vist fram resultatet. Det synes mange i NRK er bra.

«Suverene seertall som går mot nye rekorder,» skryter NRK i en pressemelding etter at 97000 fulgte midnattssendingen tirsdag denne uka.

- Blir det bra TV av at folk spiser en føflekk på direkten, kanalsjef for NRK2, Oddvar Bull Tuhus?

- Dette er interessant TV, fordi det ligger en ironisk distanse til annen reality-TV som sendes om dagen. Dette er et eksperiment og skal bare vare ei ukes tid. Det er ikke et typisk program som skal få opp seertallene i NRK, men er en del av et bredt spekter program i NRK. Når vi har valgt sendetidspunkt er ikke det tilfeldig. Det er for at voksne mennesker selv skal få velge hva de vil se og ikke se, sier Oddvar Bull Tuhus.

I overkant

- Å spise andres føflekker er litt overkant for meg, smiler Øystein Bache, som ikke har medfølelse med Kristopher Schau.

- Det er jo usedvanlig selvvalgt, og jeg greier ikke helt å fri meg fra tanken på at han driver gjøn med oss.

- Glimrende TV-underholdning, mener prosjektansvarlig Anne Halvorsen.

- Å spise en føflekk?

- Jeg ser på helheten. Og derfor synes vi det er god underholdning.

Norsk lov

- Hvor går grensen for hva dere kan vise?

- Dette er Schaus eget prosjekt og egen idé. Men vi har gitt retningslinjer. Vi holder oss innenfor norsk lov, sier programsjef i NRK Futurum, Anne Halvorsen.

SLUTT IDAG: I dag er forfallet slutt for NRKs Kristopher Schau. Det spørs om det er det for NRK2.Foto: ARNE HOEM
Hele Norges coronakart