- Glad noen tåler meg

Bjørn Eidsvåg gir ut plate og skal ut på turné. Det blir han livredd av. For tenk om ingen liker den nye plata «Tålt»?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå lanserer han sin 17. plate, og 1. november legger han ut på veien igjen.

- Jeg fikk nettopp høre at konsertene begynner å bli utsolgt, og det gjør meg glad. Jeg kan ikke regne med at folk vil komme på enda flere konserter, at de ikke begynner å bli lei av meg. Jeg tar ingenting for gitt. For meg handler det om å få spille disse sangene for folk.

Patetisk

Eidsvåg har solgt over 770000 plater og holdt utallige konserter siden debuten med «Inn for landing» i 1976. Han har skrevet over 300 sanger, men det blir vanskeligere og vanskeligere.

- Jeg synes hele tida at jeg bør bli bedre. Jeg pleier å sitte på hytta og skrive, og da jobber jeg beinhardt og disiplinert. Jeg lager masse god mat, men drikker nesten ikke. Jeg har prøvd å leve ut kunstnermyten og skrive i rødvinsrus, men det blir så patetisk at jeg rødmer når jeg leser det neste morgen.

Den nye plata har fått tittelen «Tålt».

- Jeg er imponert over menneskene rundt meg som har tålt en fyr som meg så lenge, og imponert over min egen evne til å tåle dem. Jeg har vært gift i 28 år, og synes det er fantastisk at et vilt fremmed menneske har klart å holde ut med denne fyren så lenge. Se på meg, da! Kravene man stiller til kjærligheten er altfor store. Vi skal snakke mer sammen, oppleve stadig mer og finne enda mer spennende seksuelle stillinger, trøkket fra sånne som dere - media - og ikke minst min egen bransje, popverdenen, er så enormt. Jeg er drittlei av det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer