KOMMENTARER

Glad, sponset middelklasse

Det virker som det dummeste forslaget siden eggerøre på kartong.

SYKKELBYRÅD: Oslo-byrådet, her byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), har opprettet en støtteordning for elsykler. Den er det mange som synes er skikkelig teit. Foto: NTB Scanpix
SYKKELBYRÅD: Oslo-byrådet, her byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), har opprettet en støtteordning for elsykler. Den er det mange som synes er skikkelig teit. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Noe så dumt!» Kollegaen min fnøs høylydt over Oslo-byrådets nye støtteordning for elsykler. Kommunen dekker maksimalt 5000 kroner, inntil 20 prosent av prisen på en slik sykkel. I sosiale medier lyder hånlatteren gjennom tastaturet. Det virker som det dummeste forslaget siden eggerøre på kartong.

«Idioti!» «Absurd miljøtiltak!» «Ødelegger folkehelsa, folk må da for pokker bruke tråsykkel!» Og min personlige favoritt, hørt på juleferie i Ålesund: «Nå finner alle sunnmøringer ut at de har et søskenbarn i Oslo. De syklene vil bli solgt videre raskt.»

Sterkest er reaksjonene fra Høyre- og Frp-folk, opposisjonen i Oslo som mener dette er en utilbørlig sponsing av øvre middelklasse. Støtte bør være behovsprøvd, sier de, subsidiering bør forbeholdes de fattige. En lokalpolitiker fra Frp er svært engasjert på Facebook: «Tenk hvor mye 5000 kroner kunne utgort for en fattig familie med dårlig råd eller en enkeltperson (er) med lav inntekt!»

Ja, 5000 kroner er ganske mye penger, skikkelige elsykler er dyre, de koster gjerne 20 000 kroner. En slik sykkel står sikkert ikke øverst på prioriteringslista for eksempelvis fattige, uføre trebarnsmødre. De mister jo tross alt 20 000 kroner årlig nå som regjeringen kutter i barnetillegget for uføre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer