Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Glad vi slapp å dele kontor med Rybak

Det var kamp mellom plateselskapene om underskriften til Jaa9 og OnklP

REALITY CHECK: Hvorfor vi ikke har vært med på reality sånn som de andre hiphoperne? Tenker du på «Det store korslaget» og «Skal vi danse?». Nei, det passer ikke helt for oss. Vi kan jo verken synge eller danse, sier Jaa9. —Ja, det blir pest og kolera, kvitterer OnklP. Foto: Steinar Buholm
REALITY CHECK: Hvorfor vi ikke har vært med på reality sånn som de andre hiphoperne? Tenker du på «Det store korslaget» og «Skal vi danse?». Nei, det passer ikke helt for oss. Vi kan jo verken synge eller danse, sier Jaa9. —Ja, det blir pest og kolera, kvitterer OnklP. Foto: Steinar Buholm Vis mer

||| • Les Dagbladets anmeldelse: Fram og tilbake mellom det geniale og det idiotiske

(Dagbladet.no):—Det er veldig hyggelig at EMI-sjefen sa han gledet seg til å høre plata vår, da. Selv om vi ikke gir ut på deres selskap.

OnklP sier dette kanskje i et anfall av dårlig samvittighet. Han har nemlig akkurat slengt litt med leppa mot selskapets nye melkeku, Aleksander Rybak. Litt tilfeldig, egentlig. Han skulle bare forklare hvorfor den nye plata deres, «Sellout», egentlig ikke er sellout. Altså publikumsfrieri på tvers av kredibilitet og integritet.

—Vi har ikke noe gimmick på dette albumet. Ikke noen «Kjendisparty»-låt, eller Rune Rudberg-vokal som bare er humor. Vi har ikke noen felegnukker som dukker opp på albumet, sier OnklP.

—Hvorfor nevner du felegnugger?

—Vi hadde planer om et samarbeid med Aleksander Rybak, men så gikk det skeis, fleiper Jaa9 før OnklP følger opp.

Fikset avtale selv

—Jeg er glad jeg slipper å dele kontor med han der, og sitte i skyggen av egoet hans, sier han og knegger en hes latter.

—Men faen heller, han må jo bare få holde på.

Jaa9 & OnklP er definitivt tilbake. Sommerhiten «Glir forbi» har igjen satt rapduoen fra Lillehammer på det musikalske kartet, denne gangen med storselskapet Sony i ryggen.

Men de som måtte tro at det skyldes flaks eller at de flyter på gammel storhet, tar feil. Bandet sørget sjøl for å få «Glir forbi» ut til radio, før de begynte å involvere plateselskaper.

—Det skal ikke være noen tvil om at vi har fått til dette sjøl, sier OnklP litt stolt.

Undergrunn

De fikk tilbud fra EMI, Sony og «et par andre mindre selskaper».

—Det var mange gode tilbud, men det måtte gå litt fort — og da fulgte vi magefølelsen og satset på Sony, sier Jaa9.

I de seineste intervjuene med de to gutta, har Sony-kontrakten vært et sentralt tema. Antakelig fordi hiphop, spesielt den delen av hiphop som Jaa9 & OnklP kommer fra, har et undergrunnsimage. Men hvorfor skal ikke de også få et stort selskap i ryggen så de kan selge mest mulig? Grensen for tukling med undergrunnsimaget ble nok likevel nådd da det ble varslet at bandet skulle være med i TV2s ultrafolkelige «Allsang på grensen» i sommer.

—Eh, det ble ikke noe av likevel. Vi var dobbeltbooka, heldigvis. Vi er ikke et «Allsang på grensen»-band, sier Jaa9.

—Vi er mer for de som sitter bakerst. De sosiale utskuddene, forteller OnklP.

—Det var jo noen sosiale utskudd blant publikum i «Allsang på grensen»?

—He, he. Ja. Det spørs hvordan man ser på det, svarer Jaa9.

Voksne?

«Glir forbi» handler om å se på at de rundt deg blir voksne. Hvor voksne har de selv blitt? Jaa9 har forsøkt seg på universitetet på Blindern, og har tatt første år på reklameskolen Westerdals.

—Hvilke fag tok du på Blindern?

—Det var tre enkeltemner. Ondskapens idéhistorie, italiensk samtidshistorie og politikk og...., Jaa9 husker ikke det siste.

—He, he. Bare badass-greier, sier OnklP.

Jaa9 fullførte ikke Blindern-studiene. OnklP på sin side har lovet mora si å fullføre videregående.

—Jeg tok tegning, form og farge på Lillehammer — blandet farger, tegnet med kritt og var helt hippie. Da jeg skulle ta tredjeåret flytta jeg til Oslo for å gå på reklamelinja, men der hadde alle andre tatt media og kunne bruke Mac. Jeg kunne bare bruke kritt, hehe.

—Men det kommer mye godt ut av å være på et sted du ikke har lyst til å være. Det kommer mye bra rhymes ut av det, sier Jaa9.

OnklP peker med en litt for lang pekefingernegl på blokka til journalisten.

—Jeg har kanskje 30 sånne hjemme i Lillehammer fra tida jeg gikk på skolen. De er fulle av rhymes. Jeg skrev bakfra. Første side er kanskje matte, mens resten er rhymes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling