Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Glade rockere

De er i stallen til samme plateselskap som først lanserte Kings Of Convenience i USA. Nå kommer Dressy Bessy til Norge med sukker-rock.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske Indie-popbandet Dressy Bessy skal spille tre konserter i Norge de neste dagene, etter å ha avsluttet Europa-turneen i London på mandag.

Indi-rockere generelt er gjerne i det melankolske hjørnet, men Dressy Bessys musikk beskrives som den reneste glad-pop. Av typen 60-talls jentevokal mikset med garage-rock og power-pop.

- Nå vet ikke jeg så mye om dem, men musikken er et oppkok av 50-talls-bop til 70-tallets bublegum-pop, et sammensurium av alt frem til i dag, forteller Herjulv Arnkværn i Tuba Records. De distribuerer plata i Norge.

Eller «Good Music for good people, who like to feel good», som det amerikanske plateselskapet sier det.

- Musikken er nok fremdeles for de spesielt interesserte, selv om bandet kan nå mange, forteller Arnkværn.

Ny plate rett rundt hjørnet

Dressy Bessy ble startet av låtskriver og vokalist Tammy Ealom. Som gitarist har hun fått med seg kjæresten John Hill fra Apples In Stereo, i tillegg til Darren Albert på trommer og Rob Geene på bass.

«Pink Hearts Yellow Moons», debutplata deres fra 1999, ble sluppet i Europa i høst. I USA ble den opprinnelig gitt ut på plateselskapet Kindercore, som USA-lanserte den selvtitulerte plata til norske Kings Of Convenience, før de ble en storsuksess her til lands.

Bandets nye plate «SoundGoRound», har lanseringsdato denne uken i hjemlandet. I Norge vil den sannsynligvis bli sluppet i slutten av mars.

- Jeg regner med de kommer til å spille både gammelt og nytt på konserten. Det er det de fleste band gjør, sier Arnkværn om hva vi kan vente live av bandet.

Dressy Bessy spiller på Checkpoint Charlie i Stavanger onsdag, Kvarteret i Bergen torsdag og So What i Oslo fredag.

Les mer på hjemmesidene til Dressy Bessy, eller på sidene til plateselskapet Kindercore.

Hele Norges coronakart