Gladiatoren Crowe

Oscar-favoritt Russel Crowe er ikke svigermors drøm.

Et skittent sinn

Skuespilleren Russell Crowes skiftende humør og voldelige temperament er hovedfokus i en sak som snart kommer opp i australsk rettsvesen. Crowe er nominert som beste mannlige skuespiller for sin tolkning av den schizofrene matematikeren John Nash i filmen 'Et vakkert sinn.' Han har tidligere vunnet den samme prisen for rollen som Maximus i filmen 'Gladiatoren.' Nå kan det synes som om enkelte roller faller ham lettere enn andre.

Tabloidavisa

News of the World

skriver i sin nettutgave om hendelsen som nå kommer opp for retten, hvor Crowe har blitt filmet i det han blant annet sparker etter en utkaster og spytter på eieren av utestedet Coffs Harbor i New South Wales, Australia.

Opptrinnet, som fant sted i november 1999, startet med at en tenåringsjente hadde sett ham komme ut av utestedet og ropte 'Herregud, det er Russell Crowe!' Skuespilleren skjelte jenta ut, og opptrinnet utartet da utkasteren kom til for å roe ned gemyttene. Videoopptaket viser også at Crowe griper sin egen bror i håret og smekker ansiktet hans i taket på en bil.

Etter at Crowe til slutt hadde forlatt åstedet, skal han ha kommet opp i nok et slagsmål. Crowe bet en mann i nakken, før han spyttet ham i ansiktet og brakk mannens tommel. Offeret anla sivilt søksmål mot Crowe, og saken kommer nå opp for retten.

Dette er ikke første gangen Crowe har vært i håndgemeng, og han lærte tydeligvis lite av episodene. I februar kjeftet han nemlig opp TV-sjefen ved utdelingen av BAFTA-prisen etter at BBC hadde kuttet takketalen hans. Crowe har senere bedt om unnskyldning for denne episoden.

Nå mener mange at skuespillerens oppførsel kan bidra til å frata ham seieren i nattas prisutdeling, en seier som mange andre tar for gitt.

IKKE SVIGERMORS DRØM: Rollen som voldelig gladiator synes å falle Russell Crowe lettere enn andre. Særlig hvis man velger å tro på alt som skrives om ham for tiden.