Gladnyhet til Potter-fansen

Ny bok til jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Visste du at det er Harry Potters bursdag i dag? Da er du sannsynligvis også en av dem som vil ha størst glede av denne nyheten.

I anledning fødselsdagen har J.K. Rowlings egen veldedighetsorganisasjon annonsert at de kommer til å gi ut en ny bok av Potter-forfatteren.

Den vil være i salg torsdag 4. desember i år, skriver veldedighets- organisasjonen, Children\'s High Level Group, i en pressemelding.

Fiktiv eventyrbok

Boka det dreier seg om er ikke en ny bok om Harry Potter. Det er derimot eventyrboka «The Tales of Beedle the Bard» (Norsk oversettelse: «Skalden Tales sagaer»), som ble omtalt i den sjuende og siste Harry Potter-boka. Den inneholder viktige spor som hjelper Harry Potter i kampen mot Lord Voldemort.

Én av de fem fortellingene i eventyrboka, «The Tale of the Three Brothers», ble gjengitt i den siste Harry Potter-boka. De fire andre har Rowling skrevet ferdig siden.

Hun laget i utgangspunktet kun sju håndskrevne versjoner, hvorav én ble solgt på auksjon i desember i fjor. Bokhandelen Amazon kjøpte boka, som også er illustrert av Rowling selv, for 1, 95 millioner pund. Inntektene gikk til veldedighets- organisasjonen hennes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.