Gladnyhet til Potter-fansen

Ny bok til jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Visste du at det er Harry Potters bursdag i dag? Da er du sannsynligvis også en av dem som vil ha størst glede av denne nyheten.

I anledning fødselsdagen har J.K. Rowlings egen veldedighetsorganisasjon annonsert at de kommer til å gi ut en ny bok av Potter-forfatteren.

Den vil være i salg torsdag 4. desember i år, skriver veldedighets- organisasjonen, Children\'s High Level Group, i en pressemelding.

Fiktiv eventyrbok

Boka det dreier seg om er ikke en ny bok om Harry Potter. Det er derimot eventyrboka «The Tales of Beedle the Bard» (Norsk oversettelse: «Skalden Tales sagaer»), som ble omtalt i den sjuende og siste Harry Potter-boka. Den inneholder viktige spor som hjelper Harry Potter i kampen mot Lord Voldemort.

Én av de fem fortellingene i eventyrboka, «The Tale of the Three Brothers», ble gjengitt i den siste Harry Potter-boka. De fire andre har Rowling skrevet ferdig siden.

Hun laget i utgangspunktet kun sju håndskrevne versjoner, hvorav én ble solgt på auksjon i desember i fjor. Bokhandelen Amazon kjøpte boka, som også er illustrert av Rowling selv, for 1, 95 millioner pund. Inntektene gikk til veldedighets- organisasjonen hennes.

Til veldedighet

ORIGINALEN: Dette er den originale utgaven av «The Tales of Beedle the Bard», som Amazon kjøpte i fjor. Foto: SCANPIX / AP / KATSUMI KATSAHARA
ORIGINALEN: Dette er den originale utgaven av «The Tales of Beedle the Bard», som Amazon kjøpte i fjor. Foto: SCANPIX / AP / KATSUMI KATSAHARA Vis mer

Nå har både Amazon og de andre innehaverne av originalbøkene gått med på at boka skal trykkes opp og distribueres til Potter-fans verden over. Tatt i betraktning at de sju bøkene i serien om Harry Potter er solgt i over 350 millioner eksemplarer på verdensbasis, vil det nok bli en betydelig opplagsøkning for eventyrboka også.

Alle Rowlings royalty-inntekter fra salget går til Children\'s High Level Group, som jobber for å bedre forholdene for barn som lever i institusjoner rundt om i Europa.

Den skal trykkes i tre ulike versjoner og distribueres gjennom Potter-forlagene Bloomsbury og Scholastic, samt Amazon. Alle utgavene inneholder dessuten et forord og illustrasjoner av J.K. Rowling, samt en omtale av hver enkelt fortelling, «skrevet» av Harry Potter-figuren professor Humlesnurr.

Oversatt av Hermine

Amazon skal gi ut 100 000 samlereksemplarer av boka, utformet for å ligne mest mulig på de sju originale utgavene.

I «Harry Potter og dødstalismanene» blir eventyrboka omtalt som fem eventyr fra trollmannsverdenen som blir overlatt til Hermine Grang av professor Humlesnurr.

Boka skal opprinnelig ha vært skrevet i runeskrift, men Hermine oversetter den til engelsk.

<B>PÅ UTSTILLING:</B> Den verdifulle boka ble vist fram på utstilling i japan, i forbindelse med den japanske lanseringen av den siste Harry Potter-boka 23. juli i år.
NY BOK: J.K. Rowling med en av de originale eventyrbøkene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer