A-ha:

Gladnyhet

Morten Harket og resten av A-ha er klare til å erobre Stavernfestivalen.

KLARE FOR STAVERN: A-ha spiller på Stavernfestivalen på fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
KLARE FOR STAVERN: A-ha spiller på Stavernfestivalen på fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

I slutten av mai måtte det legendariske bandet A-ha avlyse flere konserter etter at vokalist og frontfigur i bandet, Morten Harket (62), sleit med stemmen. Han hadde pådratt seg akutt laryngitt.

Ifølge Legeforeningen er akutt laryngitt forårsaket av virus eller bakterier. Symptomer er heshet, smerte og irritasjonshoste.

Samme kveld som avlysningen kom, skulle egentlig A-ha holde konsert i Oslo Spektrum – for andre dag på rad. Konserten hadde allerede blitt utsatt to ganger på grunn av pandemien, og bandmedlemmene tok avlysningen tungt.

- Jeg er så lei meg for at vi ikke klarte å få dette til i kveld, sa Morten Harket i en Instagram-video.

Magne Furuholmen, keyboardist i bandet, beklaget også overfor fansen.

- Kjære fans, jeg beklager så mye for i kveld, skrev han i et innlegg på Instagram.

- Gjennomfører alltid

Harald Wiik, bandets manager, understrekte da overfor Dagbladet at de aldri ønsker å avlyse show.

- Vår intensjon er alltid at planlagte konserter skal gjennomføres, skrev Wiik i en SMS til Dagbladet.

Videre fortalte manageren at å avlyse konserter er sjelden vare for den berømte popgruppa.

ØL: Etter to år er Roskilde festivalen tilbake. Danmarks statsminister kastet glans over festivalen og serverte en øl-bong til en heldig deltaker. Video: BT Vis mer

I god form

Nå er imidlertid Morten Harket i god form igjen og til helga skal A-ha holde konsert på Stavernfestivalen i Larvik. Det skjer førstkommende fredag kveld. Samme kveld vil blant andre Kjartan Lauritzen, The Kid LAROI og Sondre Justad opptre på den populære festivalen.

RAPPER: Under Wireless festivalen skjedde det noe utenom det vanlige da rapper, Playboi Carti, trodde scenen var litt lenger enn den egentlig var. Reporter: Jonas Andersen Vis mer

Manageren til A-ha skriver i en SMS til Dagbladet at bandet allerede har spilt en rekke konserter siden sykdomshendelsen i mai.

- A-ha har spilt elleve konserter siden 10. juni, seinest i forgårs i Cardiff, og skal holde sju konserter i Brasil og to i USA, i tillegg til Stavern i juli, lyder SMS-en fra Wiik.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer