Glam i mørketida

Dristig Rein stjal GP-showet i Alta.

(Dagbladet.no): Tross tekniske problemer kapret Trine Rein den første finaleplassen i årets norske Melodi Grand Prix.

Rein, som  hadde et dristig kort antrekksvalg da hun framførte sin «Here For The Show», måtte gjenta låten da teknikken sviktet i Finmarkshallen.

Om det gjorde utslag på stemmegivningen er uklart, men låta, skrevet av Claes Andreasson, Torbjörn Wassenius Liber og Jonas Liberg så ut til å fenge publikummet i salen sp vel som i de tusen hjem.

Den skal være inspirert av Robbie Williams «Let me entertain you».

Gjenfunnet

De samme herrene skrev duetten «Lost & Found» som kapret den andre finaleplassen for artistene Geir Rønning og Jorun Erdal.

Kirsti Carr skal fremførte «Misled» som hun har skrevet med Snorre Rønning. Den rolige pianoballaden skal i følge arrangørene dra seg mot en pop-låt a la israelske Dana Internationals vinnerlåt i 1998.

Christina Undhjem var fjerde artist ut med kjærlighetslåta «My Dream», som hun har skrevet sammen med Lars Halvor Jensen.

STARTER SHOWET: Trine Rein starter årets Melodi Grand Prix-show med låta «Here for the show». I Alta ventes høy glam-faktor i den første av i alt tre semifinaler. Bildet er fra generalprøvene i ettermiddag. Foto: Jørn Losvar
STARTER SHOWET: Trine Rein starter årets Melodi Grand Prix-show med låta «Here for the show». I Alta ventes høy glam-faktor i den første av i alt tre semifinaler. Bildet er fra generalprøvene i ettermiddag. Foto: Jørn Losvar Vis mer

Mocci Ryen fulgte opp med «Tonight», som hun har skrevet med M. Nubar.

Arlene Wilkes var sist ut med «Sunshine», skrevet av Nichlas Molinder, Joachijm Persson, Pelle Ankarberg og Brian Hobbes. Diskolåta satte punktum for den første av tre semifinaler i den norske Melodi Grand Prix.

Nesten bare kvinner

De 18 norske låtene som i år konkurrerer om finaleplass i Athen, fremføres av 16 kvinner, og bare fem menn.

Veteranen Tor Endresen er selvfølgelig med, og skal synge «Dreaming of a new tomorrow» i den tredje og siste semifinalen i Bergen, 27. januar.

Han og flekkefjordingen Ovi Martin er de eneste mannlige soloartisene i årets norske GP. Resten synger i duetter, hvorav Cheezy Keys-medlemmene Hans-Petter Moen og Kim Arne Hagen stiller i Bodø neste helg for å framføre «I Hear Music».

Åtte i finalen

Seerne skal stemme fram te to beste låtene i hver av semifinalene. I tillegg vil et «siste sjanse show» 3. februar gi de som kommer på tredje og fjerdeplass en sjans til å vinne de to siste av totalt 8 finaleplasser i Oslo Spektrum 4. februar.

Arrangørene fikk i år 586 bidrag, og mener låtmaterialet holder høyere kvalitet enn noen gang.

SOL I VINTERMØRKET: Tross mørketiden i Finmark håper Arlene Wilkens å kaste solglans med sin låt «Sunshine» i kveld.