Glam-Olsens favoritter

Glamrock - slik Morten Harry Olsen hører den

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CD: Det er ikke ofte forfattere setter sammen et soundtrack til ei bok, men det har Morten Harry Olsen gjort til romanen «Størst av alt». Og det er ikke et hvilket som helst soundtrack, men noen av 70-tallets desidert fineste glamrock-klassikere.

Glamrock, en forholdsvis udefinerbar poprockstil fra første halvdel av 70-tallet, hadde sine største artister i T. Rex, David Bowie, Gary Glitter, Slade, Sweet og Suzi Quatro. Et vel så godt kjennetegn på glam var over-the-top-utseendet: Stylet hår, makeup, platåsko og glitrende kostymer (sa noen Jens Pikenes?).

Låtvalget vil man alltid debattere i en sånn sammenheng, men siden Olsen har fått med seg «The Man Who Sold the World» med Lulu og Bowie, «Crazy Horses» med The Osmonds, «Get It On» med T. Rex og «Street Life» med Roxy Music, har han definitivt forstått bredden i glam-spekteret. Ah, nostalgi!

(Interesserte kan med fordel sjekke ut Barney Hoskyns utmerkede bok «Glam!: Bowie, Bolan and the Glitter Rock Revolution».)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer