Glamorøse «Trainspotting»

Irvine Welsh svarte i dag på lesernes spørsmål - de fleste dreide seg om hans forhold til dop. Mannen bak Trainspotting kan bli å treffe på byen i Tromsø i helga.

I dagens nettmøte med Dagbladets lesere rakk Irvine Welsh dessverre bare å svare på en håndfull av spørsmålene som kom inn. Mange dreide seg om narkotika: Hvorfor dominerer dette temaet i bøkene hans? Hvilken erfaring har Welsh selv på området?

- Etter hvert som jeg blir eldre, driver jeg mindre med dop og drikking enn før, svarer han. Det er grenser for hvor mange ganger man kan gjenta noe før det mister virkningen. Men det er alltid godt å gå tilbake igjen etter en pause.

Welsh stiller seg også kritisk til å skrive bøker som er rusforherligende eller som taler mot narkotika. - Begge disse innfallsvinklene er kjedelige og urealistiske, mener han.

Han kunne også fortelle at han setter pris på Danny Boyles filmatisering av «Trainspotting», selv om han mener personene ble for glamorøst framstilt.

Fans av Welsh har mer i vente: En ny bok er nettopp ferdig skrevet, og kommer sannsynligvis ut tidlig neste år.

- Leserne vil kjenne igjen tematikken og realismen fra tidligere bøker, avslører han. Denne gangen spenner handlingen imidlertid fra 1970-årene og fram til 1990-årene.

Den sympatiske, avslappede skotten har lyst til å reise i Norge etter å ha gjort unna en rekke intervjuavtaler de siste dagene. I morgen reiser han til Tromsø sammen med kjæresten.

STORE SPØRSMÅL: «Trainspotting»-forfatter Irvine Welsh svarte leserne.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 199098664


Varnish cache server