Glamour eller Grandiosa?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAMMAROLLEN: Det bør være lov å ønske seg et godt liv som kvinne og som mamma, uten å bli kalt egoistisk. Og det bør være lov å ønske seg både full jobb, stram rumpe og mer tid til barna, uten å bli latterliggjort av Kadra Yusuf.

Det er et interessant tema Dagbladets Kadra Yusuf nærmer seg i sin kritikk av bladet Mamma, nemlig den moderne mammarollen. Etter mer enn to års lesning av bladet, konkluderer hun med at hun har fått nok av «styla, selvopptatte, middelklassemødre». Greit nok. Men hva er egentlig en middelklassemamma? Hva er en moderne mamma, for den saks skyld?

Sannsynligvis er hun yrkesaktiv, eldre enn tidligere generasjoners mødre, og hun tar det som en selvfølge at moderne pappaer også tar sin del av jobben. Å gi innblikk i mammalivets gleder og sorger, inspirere, provosere, skape drømmer og gode leseropplevelser er viktig for meg som journalist i Mamma, enten jeg intervjuer en mamma som Hermine Midelfart, som tilfeldigvis ble født med sølvskjeer i begge hender, alenemamma Trude Mostue, forfattermamma Selma Lønning Aarø, eller engelske Alison Lapper – alenemamma uten armer og ben, men med tro på at det eneste som teller hvis du skal lykkes som mamma, er kjærlighet til barnet ditt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.