Glamour eller Grandiosa?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAMMAROLLEN: Det bør være lov å ønske seg et godt liv som kvinne og som mamma, uten å bli kalt egoistisk. Og det bør være lov å ønske seg både full jobb, stram rumpe og mer tid til barna, uten å bli latterliggjort av Kadra Yusuf.

Det er et interessant tema Dagbladets Kadra Yusuf nærmer seg i sin kritikk av bladet Mamma, nemlig den moderne mammarollen. Etter mer enn to års lesning av bladet, konkluderer hun med at hun har fått nok av «styla, selvopptatte, middelklassemødre». Greit nok. Men hva er egentlig en middelklassemamma? Hva er en moderne mamma, for den saks skyld?

Sannsynligvis er hun yrkesaktiv, eldre enn tidligere generasjoners mødre, og hun tar det som en selvfølge at moderne pappaer også tar sin del av jobben. Å gi innblikk i mammalivets gleder og sorger, inspirere, provosere, skape drømmer og gode leseropplevelser er viktig for meg som journalist i Mamma, enten jeg intervjuer en mamma som Hermine Midelfart, som tilfeldigvis ble født med sølvskjeer i begge hender, alenemamma Trude Mostue, forfattermamma Selma Lønning Aarø, eller engelske Alison Lapper – alenemamma uten armer og ben, men med tro på at det eneste som teller hvis du skal lykkes som mamma, er kjærlighet til barnet ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer