Glamour til folket!

«Idol»-stylist Margrethe Gilboe og Hollywood-ekspert Jan Thomas gleder seg til å sette på blålysene og ransake klesskapene til det norske folk.

De to er påtroppende motepoliti på TVNorge.

- Jeg elsker sånne Brad Pitt-luer! Alle i L.A. har dem, utbryter Jan Thomas mens han plukker opp ei grå strikkelue fra butikkhylla og trekker den nedover ørene. 37-åringen har bare fått ei natts søvn etter at han kom hjem fra Miami, og sliter med jetlag. Men han bobler over av energi når han får snakke om jobben som venter.

-  Det skal ikke være sånn at folk tenker «herregud, du meldte meg på fordi jeg er stygg!». Det handler like gjerne om at man ikke har tid eller råd til å friske opp stilen. Når vi kommer, blir det julekvelden og alt på en gang, sier stilguruen.

Glimt i øyet

I vår har vi kunnet se Susannah og Trinny gå løs på kjedelige alenemødre og leopardmønstrete bestemødre i den engelske versjonen. Nå leter TVNorge etter nordmenn som trenger å fornye garderoben. Gode råd fra moteekspertene og 25 000 kroner til nye klær venter deltakerne. Margrethe Gilboe forsikrer om at hun og Jan Thomas ikke skal være like slemme som originalene.

-  Jeg synes de engelske damene er humørløse og snerpete. Vi vil gå løs på oppgaven med mer glimt i øyet og omsorg, og er ikke ute etter å rakke ned på folk.

-  Men det betyr ikke at vi ikke har replikkene klare. Vi må kunne fleipe med dårlige underbukser eller at genseren passer bedre til sofapute, sier Jan Thomas.

Skjulte skatter

Margrethe og Jan Thomas er vant til å gi gode råd til både skuespillere, musikere og kongelige. Men man trenger ikke ha mye penger for å se ut som en stjerne.

-  Det handler om å være kreativ. Man kan finne kjempebra kvalitetsklær på Hennes & Mauritz så lenge man vet hva man skal se etter, sier Margrethe.

-  Vi mennesker gjemmer oss bak så mye rart, det kan være en konservativ jobb eller store klær. Men det finnes skjulte skatter overalt, alle har et eller annet - fine legger, fin rumpe eller fine øyne.

Husk at Julia Roberts ble kalt et esel da hun vokste opp! påpeker Jan Thomas.

Han hater janteloven, og mener det må være lov å stelle neglene sine også i Norge.

-  Vi redder jo ikke akkurat liv, men fy søren hvor mye glede vi skaper!

STÅKARAKTER: - Dette var skikkelig kult! lyder dommen fra påtroppende motepoliti Margrethe Gilboe. - Frottéstoff er helt in, stemmer Jan Thomas i. De mener det skal være en gave for folk å bli meldt på til «Motepolitiet».