Glamouren tilbake

Glitter og glamour er tilbake på den røde løperen for Oscar-utdelingen, som regnes for å være årets største motevisning.

LOS ANGELES (Dagbladet): Krigen i Irak og terrorangrepene 11. september har preget Oscar-utdelingen og stjernenes klesvalg de to siste utdelingene. Når de Oscar-nominerte kommer til utdelingen i Kodak Theater i Hollywood natt til mandag norsk tid, er de oppsiktsvekkende vakre kjolene, overdådige diamantkjedene og brede smilene tilbake. Det bekrefter både stylister, designere og arrangørene foran den 76. Oscar-utdelingen.

- Stjernene kommer tilbake med all glamouren Oscar-festen er kjent for, etter at den røde løperen praktisk talt ikke har vært rullet ut de siste to åra, sier Patty Fox, som er koordinator for fashion-showet.

- Spektakulært

- Jeg tror vi vil se mye farger og gudinne-liknende dresser, fordi det er vår og fordi det har vært mye svart-hvitt på løperen de siste åra, sier stjernestylisten Phillip Bloch, som blant annet hjelper Halle Berry, Jim Carrey og Pierce Brosnan med klesvalget foran utdelingen.

- Det vil definitivt bli mer spektakulært enn på lenge, sier Enzo Angileri, hårstylist som blant annet vil fikse håret til Oscar-favoritten Charlize Theron. Hun er nominert til beste kvinnelige skuespiller for sin innsats i norgesaktuelle «Monster».

Tv-seere verden over, Norge inkludert, ettersom TVNorge viser Oscar-utdelingen mandag, kan forvente seg å se kjoler, dresser og glitrende diamanter rundt halsen i mangemillionersklassen. Flere av stjernene vil ha følge av egne sikkerhetsvakter fra gullsmedene, som har lånt ut den svimlende kostbare stasen.

Enkelt for Charlize

Toppdesignerne verden over har kjempet for å låne bort sine kreasjoner til stjernene. Blant de mest kjente klesdesignerne på den røde løperen finner vi Vera Wang, Christian Dior, Dolce&Gabbana, Bill Blass, Armani og Prada, men i filmbyen er det hemmelig hvem som kler seg i hva til utdelingen. Stjernene har mange valg, og ofte bestemmer de seg i siste liten - ofte til blandet mottakelse fra «fashion-politiet», som vurderer klesvalgene etter at stjernene har ålet seg ut av limousinene. Mange av stjernene må for øvrig nærmest ligge i limousinene på vei til utdelingen for å ikke ødelegge stasen.

2002 Renee Zellwegger i nachspiel-kjolen.
1999: Gwyneth Paltrow på vei inn til prisutdelingen for fem år siden.
1955 Grace Kelly var vel en av de mest glamorøse uansett år.