Glamoursvenskene sviktet

Slutt for Nordic Music Awards.

(Dagbladet.no): Da Nordic Music Awards ble lansert i 2004, var planen at det skulle bli nordens største glamourshow. At nominasjonene var basert på salgstall, skulle sikre at de storstjernene dukket opp. Planen var at showet skulle arrangeres etter tur i de nordiske landene.

Robbie kastet glans over Oslo Spektrum i 2004, og igjen i København året etter.

Men så skjedde det ikke noe mer. Nordic Music Awards ble ikke avviklet i fjor, og vil heller ikke gjennomføres i år.

Ifølge prosjektleder i TV 2, Rolf Wenell, stoppet det opp hos svenskene.

- Svensk TV4 hoppet av etter ett år, noe som innebar at vi fikk et problem med å få sponsorene til å satse så mye som de var nødt til. Vi samarbeidet et år med TV5 i Sverige, men de nådde ikke like mange seere. Dermed ble en diskusjon innad i landene om vi skulle fortsette, sier prosjektleder Rolf Wenell, til Dagbladet.no.

Resultatet ble at det hele stanset opp, og de involverte engasjerte seg i nye prosjekter. 

- Skal et slikt prosjekt være livskraftig, bør det gå på en av de store tv-kanalene. I Norge og Danmark funket det bra. Jeg husker vi var godt fornøyde da vi evaluerte prosjektet, både når det gjaldt seertall og oppmerksomhet. Vi snakket om det for et par måneder siden, jeg mener det er et morsom prosjekt, men det krever mye energi, sier Wenell til Dagbladet.no.

VANT: Robbie Williams var hovedattraksjon da Nordic Music Awards gikk av stabelen i Oslo Spektrum i 2004. Foto: Truls Brekke
VANT: Robbie Williams var hovedattraksjon da Nordic Music Awards gikk av stabelen i Oslo Spektrum i 2004. Foto: Truls Brekke Vis mer