Glamrocklegender til Norge

New York Dolls med vokalist David Johansen i spissen spiller i Oslo 24. juli.

ROCKHISTORIE: Punk- og glamrockbandet New York Dolls satte sitt preg på musikkhistorien tidlig på 70-tallet. Nå kommer David Johansen og Co. til Oslo. Her et bilde fra en konsert i Austin, Texas i mars i år. Foto: Anders Grønneberg.
ROCKHISTORIE: Punk- og glamrockbandet New York Dolls satte sitt preg på musikkhistorien tidlig på 70-tallet. Nå kommer David Johansen og Co. til Oslo. Her et bilde fra en konsert i Austin, Texas i mars i år. Foto: Anders Grønneberg.Vis mer

||| Det er duket for en legendarisk aften på Rockefeller den 24 juli.

På scenen står New York Dolls, en av rockehistoriens mest innflytelsesrike grupper, anført av vokalist David Johansen og gitarist Sylvain Sylvain.

Fyrverkeri på scenen
Med seg i bagasjen har de det rykende ferske albumet «Cause I Sez So», og en massevis av gode, gamle hits som «Personality Crisis», «Trash», «Babylon» og «Human Being».

Dagbladets team på SXSW-festivalen i Austin, Texas tidligere i år fikk med seg en konsert med bandet.

Det ble en festforestilling og et fyrverkeri med bandet som var med å finne opp punk'n'glamrock tidlig på 70-tallet.

David Johansen er en karakter på scenen, og likner fremdeles forbløffende mye på Mick Jagger.

Knallhardt comeback
Bandet holdt sammen fram til 1975, da mange av medlemmene startet hver sine soloprosjekter.

Gitarist Johnny Thunders døde på begynnelsen av nittitallet, mens resten av gruppen lot seg overtale av bandets store fan, artisten Morrissey, til å gjenforenes i 2004.

I dag, fem år etter, er bandet tilbake for fullt.

New York Dolls' nye  album, «Cause I Sez So»,  er produsert av ringreven Todd Rundgren. Han kan du også oppleve på en scene i Oslo i sommer. Rundgren spiller på Norwegian Wood.