Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Glanset om glansen

God, men velkjent observasjon av motebransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den akk så hule og tomme modellbransjen får sin glansede bekomst av Denys Arcand .

Hans form passer som hånd i hanske til innholdet. Distansert betrakter han, som via et dokumenterende fjernsynskamera, hele bøtteballetten av pene mennesker, blitsende fotografer, tanketomme tv-show og glamorøse jetsettselskaper. Det er ingen tvil om hva Arcand mener om staffasjefiksert medieverden og generell overflatiskhet. Han gjennomfører sånn sett prikkfritt en god observasjon. Men han sier ingenting nytt.

Jessica Paré er derimot et relativt ukjent navn for oss, hittil bare sett i ungdomsdramaet «Fortapt og forelsket». Opplagt kommer hun tilbake.

Paré har rollen som Tina i «Stardom», en ishockeyspillende ung kvinne fra en liten kanadisk by, plutselig hensatt til storbyliv og berømmelse idet hun oppdages - en modell uten verdi utover sitt fotogene fjes.

I samspill med veteraner som Dan Aykroyd og Frank Langella hevder hun seg fint i denne presise betraktningen.

Det er ikke Parés feil at vi aldri kommer helt under huden på Tina, for i tråd med valget av form er Arcands film ikke ulik et lekkert og lettlest nummer av Vogue.

Hele Norges coronakart