Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Glasshus

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DA Dagbladet skriver at jeg befinner meg i glasshus fordi jeg har latt meg velge som nestleder i Attac. Metaforen glasshus skriver seg fra ordtaket om ikke å kaste sten når man sitter i glasshus, et ordtak som har en helt presis betydning.Dagbladets påstand må derfor tolkes slik at når jeg sammen med andre attacere kaster sten på nyliberalismen, så sitter jeg i glasshus fordi jeg selv er nyliberalist. Eller, enda verre: Når vi angriper verdens rike land fordi de ikke sletter ulandenes gjeld, så sitter jeg i glasshus fordi jeg selv ikke sletter gjeld som ulandene har til meg. Eller, når vi kritiserer regjeringens fremleggg til revidert pensjon, så sitter jeg i glasshus fordi jeg selv har gått inn for pensjonsordninger som skaper større avstand mellom de rike og de fattige.

INTET AV dette gir mening. Jeg er ikke i «slett lune», heller ikke fornærmet, men nysgjerrig. Kjenner Dagbladet en annen betydning av sten og glass, for ikke å si Steen og glasshus, enn hva jeg og de fleste andre gjør? Hvor Haakon Lie og AUF befinner seg i dette glasshuset er et mysterium så stort at jeg tviler på om Dagbladet selv vil være i stand til å oppklare det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!