Glassmaneten kan brenne deg ett eneste sted

Du får vite hvor i barnefaktaboka «Los-Reinerts verden».

SKUTER, MANETER, FISK OG FYR: I faktaboka «Los-Reinerts verden» kan barn og voksne lære om skuter og fyr, maneter og fangstredskaper. Men hvor er kapittelet om knuter? Illustrasjon fra boka
SKUTER, MANETER, FISK OG FYR: I faktaboka «Los-Reinerts verden» kan barn og voksne lære om skuter og fyr, maneter og fangstredskaper. Men hvor er kapittelet om knuter? Illustrasjon fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE:Da skipet med Henriks Ibsens farfar gikk ned utenfor Grimstad var losen Reinert en av de første som meldte ulykken. Hans sønn igjen, Terje, som bodde i Vigen, ble senere inspirasjonskilde for Henrik Ibsens berømte dikt.

Forfatter og rektor Siri Mohr må ha hatt denne historien i tankene da hun skapte skjærgårdsgutten Los-Reinert.

Siden 1996 er det kommet syv bøker om den lille gutten, og i årets bok er fakta fra alle bøkene samlet: Fra fortellingen om skipet til Ibsens farfar, til kunnskap om fisk og fyr. Det gjør «Los-Reinerts verden» til spennende kysthistorie for barna.

Sørlandsidyll Los-Reinert bor på Hesnesøya utenfor Grimstad sammen med foreldrene og katten Martini, og tusler mye, idyllisk nok, rundt med farfar. Farfar har vært los og er et oppkomme av lærdom.

Vi lærer hva seilskutene fraktet, om sjøfugl og maneter, men også om stjernebilder, og blomster på øya. Alt er formidlet i en nøktern tekst, som er omkranset av illustratør Jan-Kåre Øiens vakre akvareller.

Bildene er informative og tar godt vare på sørlandsskjønnheten uten å bli kjedelige. Humor og mye bevegelse i bildene hindrer det. Dyrenes morske, blide eller forvirrede blikk, er blant det som morer i illustrasjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer