Forsinkelser i byggingen av Nasjonalmuseet:

Glasstrøbbel kan koste 60 millioner mer enn antatt

Arkitekten og Statsbygg strides om glassfasaden som skal prege Norges dyreste signalbygg. Nå blir fasaden ytterligere forsinket.

FORSINKET: Nasjonalmuseet har trøbbel med Alabasthallen. Det ytterste glasslaget på hallen er for dårlig kvalitet på, til at det kan brukes. Opprinnelig skulle halle vært ferdig glasset til sommeren 2018, men nå som glasset må byttes ut forsinker det prosessen med over et halvt år. Her, prosjektdirektør Steinar Støre.
FORSINKET: Nasjonalmuseet har trøbbel med Alabasthallen. Det ytterste glasslaget på hallen er for dårlig kvalitet på, til at det kan brukes. Opprinnelig skulle halle vært ferdig glasset til sommeren 2018, men nå som glasset må byttes ut forsinker det prosessen med over et halvt år. Her, prosjektdirektør Steinar Støre. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar skrev Dagbladet om trøbbelet med glassfasaden på den enorme Alabasthallen på det nye Nasjonalmuseet.

Monteringen av det ytre glasset på Alabasthallen skulle opprinnelig startet i januar. Men fortsatt vet ikke Statsbygg hvilket glass de skal bruke.

– Beslutningen er ikke tatt, fordi det er dukket opp flere nye alternativer, sier Steinar Støre, i Statsbygg, prosjektdirektør i Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer