Glatt bestselger

Velsmurt og medrivende fortelling uten store dybder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det engelske førsteopplaget til «Den trettende fortellingen» var på hele 300 000 eksemplarer. Forlaget forutså en bestselger, og boka har noen av de typiske kjennetegnene. Den er en bredt anlagt mysteriefortelling om dystre familiehemmeligheter, kjærlighet og dramatisk død. Legg til gods, galskap og geskjeftig guvernante.

Romanen har ligget på bestselgerlistene siden den kom i fjor.

Puslespill

Bokas Margaret driver et antikvariat sammen med faren. En dag får hun et brev fra det feterte og aldrende forfatteren Vida Winter. Hun vil at Margaret skal skrive hennes biografi. Tjueto biografer har tidligere gitt opp fordi Vida hele tida omskaper sin historie. Men nå vil hun fortelle sannheten. Margaret reiser ut til herskapshuset i Yorkshire. Og i husets bibliotek, med lyngheiene utenfor, lytter hun henført til Vidas voldsomme historie.

Margarets rolle er som etterforskerens. Hun sorterer brikkene i Vidas beretning og prøver å få dem til å passe sammen. Alt mens en stadig sykere Vida forteller. Om oppveksten med tvillingsøsteren på Angelfield – et gods merket av vanvidd og misskjøtsel. Og om sykelig kjærlighet og livslang hengivenhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer