Anmeldelse: Kurt Nilsen - «Amazing»

Glatt popcountry fra Kurt

Gir slipp på norsken på første album på fire år.

PÅ  ENGELSK: Kurt Nilsen synger igjen på engelsk når han gir ut sitt første album på fire år. Han burde holdt på norsken. Foto: Johanna Siring
PÅ  ENGELSK: Kurt Nilsen synger igjen på engelsk når han gir ut sitt første album på fire år. Han burde holdt på norsken. Foto: Johanna Siring Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Coverkunst er det siste plateselskapet har tenkt på når Kurt Nilsen er tilbake på plate. Eller glemte de det bare?

Det skal åpenbart være minimalistisk nå. Et helsvart cover med navn og tittel er det som skal selge Kurts første album på fire år.

Tilbake på engelsk

Ja ja, det er musikken som er viktigst. Forrige gang sang Kurt på norsk. Det var et lurt - og vellykket - grep. På «Amazing» er han tilbake i engelsk språkdrakt, og uttrykket er i hovedsak popcountry. Det blir aldri «amazing».

Nashville

Da han spilte på South By Southwest-festivalen i Austin for tre år siden kom Kurt fra Nashville, der han møtte flere låtskrivere. Til Dagbladet fortalte han at han hadde skrevet ti låter på ti dager, men det er uklart om noen av disse fant veien til dette albumet. Låtene er nemlig skrevet av produsent Eirik Grønner og co-produsent Kurt i fellesskap - og spilt inn i Spania (!).

Glatt popcountry

Men den musikalske inspirasjonen er altså fortsatt fra Nashville. Dessverre har han landet på den glatte, radiotilpassede formen som countrybyen er kjent (og beryktet) for og ikke den varmere og mer organiske americana-inspirerte stilen som smykket «Inni en god periode» (2013). Den preget også «Rise to The Occasion» (2008), der Kurt synger duett med Willie Nelson. «Amazing» er catchy, men kommer til kort sammenliknet med jordnære «Inni en god periode». Stemmen, som er hans største fortrinn, blir dessuten mer ordinær i denne musikalske innpakningen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer