Glatt såpe

Folk og fisk på Akvariet i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV: Det serveres mye sex og vold før et dyreprogram blir skadelig for barn, og «Akvariet» sendes uten tvil et par timer for seint på kvelden. Man får ikke varige men av å se en torsk spise ferdig oppskåret akkar til lunsj.

«Akvariet» er en våt, vestnorsk dokusåpe som handler like mye om de ansatte som de innsatte. Felles for de innsatte er at de er vanskelig å få tak på, og da mener jeg ikke personligheten, men deres slimbelagte ytre: Gjedda er sleip som en ål og ålen er enda verre.Fiskelykke

Lettere er det å gripe den ikke spesielt originale ideen bak «Akvariet»: Det er moro å jobbe med dyr. Fiskepasser Joachim har det «utrolig moro» og «superkult» og ingenting er bedre enn at folk trives på jobben, men det er mindre superkult for TV-seerne – selv om det er mer spetakkel her enn blant NRKs legendariske pausefisker.Hissige kubanere

Det finnes snart ingen yrkesgruppe som ikke er «doku-såpet» – det må i så fall være lakseoppdretterne. Men «Akvariet» har tross alt en viktig tilleggsingrediens og det blir en smule action når reptilsjef Remi skal flytte to hissige, nyankomne kubanske krokodiller fra containeren og over i bassenget. Litt mindre spennende er det plukke gjedde ut av en teine eller å se pingviner flytte småstein med nebbet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer