Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Glatt sjarmør

Tam komedie om britisk sjarmør i New York.

FILM: Storsjarmøren Alfie Elkins har vært ute på byen før, for snart 40 år siden. Men da - i Michael Caines skikkelse - var den elegante, promiskuøse og verdensvante playboyen litt farlig, kanskje til og med kontroversiell. 2005-versjonen er langt mindre sjokkerende, selv om Alfie selv muligens lever et farlig liv i disse AIDS-tider.

Så sagt, ingen kan nekte for at Jude Law kler rollen like fabelaktig godt som dressene han ifører seg. Han har det rette, gutteaktige glimtet i øyet, og han snakker (som i originalfilmen) med overbevisning rett til kamera (eller oss), selv når han er opptatt med helt andre ting.

Alfie er en ung mann som er livredd for et fast forhold, derfor aktiviserer han seg med en hel rekke kvinner på Manhattan, noen ganger i baksetet på limousinen han kjører. Alenemoren Julie (Marisa Tomei) vil gjerne ha ham boende på fast basis, mens ustrukturerte Nikki (Sienna Miller, og snart fru Law) har klare ambisjoner om å skape noe varig med Alfie. Men det er ikke før han treffer voksne og selvsikre Liz (Susan Sarandon) at han møter sin ... kan man kalle det overkvinne?

Det er da Alfie skjønner at livet likevel ikke er så enkelt og ukomplisert som han gjerne vil ha det. Men det må være lov å si at den selvinnsikten Alfie får i løpet av filmen ikke er mye å skrive hjem om.

Så, what\'s it all about? Egentlig veldig, veldig lite.

HALLO: Har Alfie (Jude Law) plukket seg ut en ny kvinne?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media