PÅ SITT MINST KRAKILSKE: Munnspillviser eller Skynyrd-rock - Blitzen Trappers Eric Earley er en låtskriver med selvsikkerhet og finesse. Foto: Sub Pop
PÅ SITT MINST KRAKILSKE: Munnspillviser eller Skynyrd-rock - Blitzen Trappers Eric Earley er en låtskriver med selvsikkerhet og finesse. Foto: Sub PopVis mer

Glede for en billig penge

Sjenerøs EP fra omsvermede Blitzen Trapper.

EP: «Black River Killer» er en av de bedre låtene fra «Furr», amerikanske Blitzen Trappers gjennombruddsalbum fra i fjor.

Når denne både åpner og navngir en utgivelse som ellers inneholder seks korte sanger som tidligere har vært å få kjøpt av bandet på brent CD etter konserter, er det ikke greit å si hva man skal kalle utgivelsen formatmessig.

En sjenerøs singel? En slurvete EP?

Hva enn det er, selges det for omtrent halvparten av vanlig CD-pris, og det er det verdt.

I likhet med tittelsporet er de nye låtene her av Blitzen Trappers minst krakilske, men mest amerikanske, om det måtte bety folksy munnspillviser eller Skynyrdsk sørstatsrock, alt i små porsjoner — hvilket kanskje skyldes at låtene er litt halvferdige, men som uansett bare bidrar til det allerede sterke inntrykket av at Eric Earley er en låtskriver med selvsikkerhet og finesse.

Glede for en billig penge