Gledelig gjensyn

En gang for lenge siden var det et spill som bet seg fast i svært mange sinn. En atletisk prins, en lang rekke korridorer, og genuin sitring i blodet; «Prince of Persia» står fortsatt som en milepæl i spillhistorien.

Forventningene til «The Sands of Time» var derfor umåtelige store (spesielt ettersom «Prince of Persia 3D fra 1999 skuffet stort).

Her er alt vi håpet på: Det velkjente sug-i-magen-jaget for å rekke en dør før den lukkes, halsbrekkende hopp, og en overlegen følelse av eventyrlyst.

Sammensyingen av fremgangsrettet vandring, finurlig slåssing og fiffig oppgaveløsing er silkemykt gjennomført, og ikke minst: Man kan styre tiden! Ved hjelp av en magisk dolk kan prinsen spole tiden tilbake dersom et hopp går litt galt, eller fiendene får overhånd.

For å ha så avanserte, akrobatiske manøvre, er prinsen overraskende lett å styre. At man tilsynelatende kan mye mer enn man egentlig kan, til og med løpe langs vegger, er en glimrende inngangsbillett for nye spillere.

Heldigvis går ikke dette utover spillopplevelsen for oss som ble kjent med prinsen allerede i -89, han er fortsatt en særdeles likandes fyr.

Som en bonus får du spille originalspillet. Heldige deg!