Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Crown»

Gledelig nyhet for fansen

Serien «The Crown» trenger mer tid for å dekke det turbulente 90-tallet.

NY SESONG: Sesong 3 av «The Crown» kommer 17. november. Video: Netflix Vis mer

I vinter ble det annonsert at «The Crown» skulle avsluttes etter den femte sesongen. Nå snur Netflix og serieskaper Peter Morgan, og sier det er nødvendig med en ekstra sesong for å dekke de voldsomme hendelsene i kongefamilien på 90-tallet. Det melder BBC.

- Jeg så i utgangspunktet for meg at «The Crown» skulle bestå av seks sesonger, men nå som jeg har begynt å jobbe med historien til sesong fem, har det blitt klart for meg at det er det perfekte tid og sted for å sette punktum, sa Morgan i januar. Nå har pipen fått en annen lyd.

NY SESONG PÅ VEI: Tobias Menzies, Olivia Colman og Helena Bonham Carter blir igjen å se i sesong 4 av The Crown. Her under premieren for sesong 3 i London i 2019. Foto: NTB Scanpix.
NY SESONG PÅ VEI: Tobias Menzies, Olivia Colman og Helena Bonham Carter blir igjen å se i sesong 4 av The Crown. Her under premieren for sesong 3 i London i 2019. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

1990-tallet var et turbulent tiår i den britiske kongefamilien. Slutten på ekteskapet mellom Prins Charles og Prinsesse Diana, skilsmissen mellom Prins Andrew og Sarah «Fergie» Ferguson, brannen i Windsor Castle, og ikke minst Prinsesse Dianas tragiske dødsfall i 1997, var noen av hendelsene som rystet Storbritannia.

- Det ble fort tydelig at vi ville trenge den ekstra sesongen for å behandle historiens kompleksitet med respekt, sier han nå.

Emma Corrin (24) skal spille Prinsessen av Wales i serien, og «Harry Potter»-skuespiller Imelda Staunton (64) skal ta over i hovedrollen som dronningen fra sesong fem.

SPILLER DIANA: Emma Corrin har fått oppdraget med å portrettere den folkekjære prinsessen. Her under opptak for den nye sesongen. Foto: NTB Scanpix.
SPILLER DIANA: Emma Corrin har fått oppdraget med å portrettere den folkekjære prinsessen. Her under opptak for den nye sesongen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Jeg er henrykt over å bekrefte at Imelda Staunton skal spille hennes majestet dronningen i den femte og siste sesongen, og med det ta The Crown inn i det 21. århundre. Hun er en fantastisk etterfølger til Claire Foy og Olivia Colman, har Morgan uttalt, ifølge The Guardian.

Serien vil ikke strekke seg inn i de siste årene, og vil dermed ikke dekke hendelser som bryllupet mellom Prins William og hertuginne Kate, eller Prins Harry og Meghan's avgjørelse om å trekke seg tilbake.

Det er imidlertid mulighet for at den vil ta for seg dødsfallene til Dronningmoren og Prinsesse Margaret, som begge har vært fremtredende figurer i serien. De to døde med bare syv ukers mellomrom i 2002.

TOK SLUTT: Prins Charles og Prinsesse Diana var gift fra 1981 til 1996. Foto: NTB Scanpix.
TOK SLUTT: Prins Charles og Prinsesse Diana var gift fra 1981 til 1996. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Den fjerde sesongen av serien er for tida under produksjon, og vil også introdusere Gillian Anderson, kjent fra «X-Files», i rollen som Margaret Thatcher. Premieredato er foreløpig ikke satt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!