- Gleder meg mest til å ha det moro med jentene mine

Bli med inn i russebussen Disneyland i dbtv-serien #Russ2013. Se de to første episodene her!

• Alle episodene av #Russ2013 du se på dbtv.no/russ!

(Dagbladet): - Jeg elsker bussen. Jeg «rulla» med enn annen buss i går og tenkte bare, bussen vår er best, sier Tonje Marie Scheflo.

Tonje Marie er en av 24 jenter på russebussen «Disneyland» som du kan følge i serien #Russ2013 her på Dagbladet utover våren.

Inspirert av tegneserier Jentene kjøpte bussen allerede i fjor sommer.

Siden den gang har de lagt ned mange dugnadstimer for å få den klar til russetida.

- Vi ville ha noe alle jentene likte, et jentekonsept. Ikke bling og rosa prinsesse-greier, men Disney, forteller Ingeborg Einstad leende og utdyper:

- Vi fikk ikke helt til drømmebussen innvendig. Ønskene gikk nok høyere enn pengene strakk til.

Positive sider Russetiden handler om festing, å være med gode venner og å ha det veldig gøy, ifølge Miriam Jacobsen.

Jentene ombord på Disneyland kan tilsynelatende hake av på alle punkter.

Stemningen i bussen er det eneste som er høyere enn musikken da Dagbladets journalist får bli med og rulle onsdag kveld.

Alle russejentene er skjønt enige om en ting, Tryvann og Stavanger er høydepunktene framover.

- Å ha det moro med jentene mine er det jeg gleder meg mest til, og selvsagt også til Tryvann og Stavanger, sier Selje Habberstad.

- Poenget med serien er vise alle sidene ved russetida, også de positive, sier Selje om hvorfor de takket ja til å stille opp.

- Helt galskap Fred Heggland i produksjonsselskapet Klikkmonster er produsent og regissør for serien som dokumenterer russens ferd mot 17. mai.

Ideen ble unnfanget under en samtale med seriens co-produsent Alexander Asbøl.

- Ungdommene går inn i et vakuum i tre-fire uker der ingen andre har innpass. Det er mange antagelser og følelser rundt hva russ er og hvordan de oppfører seg, sier han og utdyper:

- Men det er ingen tvil om at russen selv har gledet seg lenge til dette og har spinket og spart penger for å få den maksimale feiringen. Dette ville jeg dokumentere.

For en voksen mann er det ikke bare enkelt å skulle henge med i svingene.

- Det å henge, rulle og feste med 24 russejenter er helt galskap. De har så mye energi og livsglede at de drar meg med opp og jeg føler meg litt som en russejente selv. Jeg begynner faktisk kunne tekstene på de fleste russesangene de hører på.
Unikt innblikk #Russ2013 skal gi et innblikk i russetiden på ungdommens egne premisser, ifølge dbtvs redaksjonssjef Peder Ottosen.

- Russetiden er et viktig overgangsritual for tusenvis av ungdommer, og får mye oppmerksomhet hvert eneste år. Ofte er denne oppmerksomheten bare rettet mot fest og dyre russebusser, forklarer han.

-  Vi ønsker å få fram dynamikken russen i mellom og hvilke tanker de gjør seg i denne overgangsperioden.