- Gleder meg til å klemme mine norske lesere

Suksessen i Norge er et mysterium for boklistedronningen Cecilia Samartin.

NORGESVENN: Norske bokelskere har tatt imot Cecilia Samartin med åpne armer. Nå gleder hun seg til å møte dem. Her sammen med sin norske forlegger Arve Juritzen. Foto: JURITZEN
NORGESVENN: Norske bokelskere har tatt imot Cecilia Samartin med åpne armer. Nå gleder hun seg til å møte dem. Her sammen med sin norske forlegger Arve Juritzen. Foto: JURITZEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Les anmeldelser av Samartins bøker:• Salvadorena• Drømmehjerte

- Jeg er bare kjempebegeistret over å ha blitt invitert til Norge igjen. Nå får jeg en ny mulighet til å føle den norske ånden som har tatt så varmt imot meg tidligere, og til å se den uberørte skjønnheten til det vakre landet deres igjen!

Cecilia Samartin er overstrømmende hjertlig i et e-postintervju med Dagbladet. At hun er glad i Norge er kanskje ikke så rart. Ikke noe annet sted i verden har bokfolket tatt så godt imot den California-baserte forfatteren.

For øyeblikket ligger hennes siste roman «Salvadorena» på fjerdeplass på bestselgerlista for skjønnlitteratur, mens «Drømmehjerte» har andreplassen på pocketlista. Juritzen forlag regner med at hun vil passere 500 000 solgte bøker innen hun kommer hit igjen til høsten, med intet mindre enn to nye bøker i bagasjen.

Mysterium - Min popularitet i Norge er fortsatt et mysterium for meg, selv om jeg har noen teorier. Jeg har snakket med mange nordmenn, og jeg er slått av deres interesse for andre kulturer, språk og humanistiske idealer, og engasjement for verdensfreden, skriver hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.