- Gleder meg til å møte Mette-Marit

- Kronprinsens forlovede og jeg har noe felles, sier Jane Seymour (49), verdensberømt filmstjerne som er på norgesbesøk for å lede morgendagens fredspriskonsert. I dag møter hun Mette-Marit Tjessem Høiby (26) under fredsprisutdelingen.

Den hete debatten om Mette-Marit Tjessem Høibys inntreden i den norske kongefamilien er blitt lagt merke til blant de største filmkjendisene i Los Angeles. Det bekrefter Jane Seymour (49) - fullstendig uoppfordret.

Etter å ha blitt spurt om både musikkfavoritter, tvillingbarna sine og norsk julegran, bringer Seymour plutselig den norske kongehusdebatten på bane i et intervju med Dagbladet i går kveld:

- Dere har en kronprins som var nær ved å måtte velge mellom tronen og sin kjæreste. Har dere ikke?

- Jo, men han får nok begge deler.

- Det var godt og høre. Du skjønner, jeg har fått med meg litt av den debatten. Og jeg har selv spilt rollen som Wallis Simpson på film. Prins Edward måtte velge mellom henne og tronen, og valgte kjærligheten. Slik var det altså i mitt hjemland, England.

Møter Mette-Marit

- Kronprinsen er en veldig populær mann etter at han gjorde sitt valg. Der har prins Charles noe å lære, fortsetter Jane Seymour og smiler.

- Hvor gammel er han forresten?

- 27 år.

- Å, ja. Men en klok og heldig mann er han, i hvert fall.

I går landet Jane Seymour for første gang i Norge. I morgen kveld leder hun Nobels Fredspriskonsert i Oslo Spektrum, og under fredsprisutdelingen i dag får hun også møte Mette-Marit Tjessem Høiby for første gang.

- Jeg gleder meg, sier Seymour - både til møtet og jobben som konferansier for fredspriskonserten.

- Mine fem år gamle tvillinger kommer fra Los Angeles til Oslo i dag. De skal være med mamma på sin andre popkonsert. Den første var en Bon Jovi-konsert.

Marerittet

- Jeg har veldig sans for fredspriskonserten. Den blander sammen flere stilarter innen musikk. Det liker jeg. Natalie Cole kjenner jeg godt fra før. Bon Jovi har jeg altså også hørt. Men jeg gleder meg til å høre de andre også.

- Tilbake til konserten. Hva er ditt største mareritt som konferansier?

- Å komme helt ut av teksten. Derfor har jeg bedt om å få ha alt skriftlig i en bok foran meg. Det ville vært ille å glemme et navn.

- Men du har hatt store oppdrag før. Golden Globe-utdelingen, for eksempel?

- Ja, og den hadde jeg helt glemt. Helt til min mann minnet meg på det forleden.

Ny spesialfilm

Den verdensberømte filmskuespilleren har mange jern i ilden om dagen.

- Jeg kommer snart med en ny spesialfilm om Dr. Quinn. Den blir bra. Dessuten skal jeg spille inn en film i februar som heter «Black Out».

Når intervjuet går mot slutten, spør Seymour plutselig:

- Er jeg kjent i Norge?

- Ja visst.

- Vil tv-seerne kjenne meg igjen?

- Selvsagt. De har jo sett deg i mange filmer og på tv.

- Det var godt å høre, smiler den flotte 49-åringen.

SA JA: - Det var en stor ære å bli spurt om å være konfransier for fredspriskonserten, sier Jane Seymore.