- Gleder meg vilt til Molde!

- Jeg er virkelig fyr og flamme og gleder meg vilt. Noe liknende har jeg aldri vært med på, sier Pat Metheny, supergitaristen som er årets festivalartist i Molde.

- Du skal i gang allerede på åpningsdagen sammen med Trondheim Jazzorkester og Erlend Skomsvoll?

- Ja, og jeg har hørt opptaket fra konserten deres med Chick Corea i fjor. Kjempebra, og særlig det at Erlend tok tak i musikken på sin egen måte uten å viske ut Chick var sofistikert og flott gjort. Jeg er spent på hvilke av mine melodier han velger ut til konserten.

- Så blir det duo, trio og kvartett?

- Kornstad-trioen hørte jeg utendørs på Kongsberg i fjor, og likte den kjempegodt, særlig trommeslageren (Paal Nilssen-Love). Når det gjelder Arild Andersen, har vi snakket om å spille sammen i 25 år, så det blir gøy endelig å komme i gang. Jan Gunnar Hoff er ny for meg, men jeg har hørt på platene hans, og han høres perfekt ut. Jeg blir nødt til å forberede meg grundig for å holde det nivået disse musikerne befinner seg på.

- Du får med deg Charlie Haden til én konsert?

- Det blir faktisk en begivenhet, vi har nesten ikke spilt «Missouri Sky»-stoffet ute.

- Jeg har ikke ønsket å gjøre det, for plata er såpass spesiell og intim at det inviterer ikke til å holde 150 konserter.

- Hva skal du gjøre mellom nå og Molde?

- Jeg er akkurat ferdig med å produsere Mike Breckers nye balladeplate. Nå skal jeg skrive for et nytt Pat Metheny Group-album. Dessuten fikk jeg sønn nummer to for fire måneder siden, så nå har jeg to småbarn i huset, det tar også litt tid, skal jeg si deg. Jeg har 30 år bak meg som bandleder, men to mindreårige barn i huset er et helt annet nivå...

FESTIVALARTIST: Pat Metheny er Molde-klar og full av entusiasme over de mange utfordringene som venter ham som festivalartist.