- Gleder oss til Norge

Numetal-gjengen Slipknot spiller på Quarten.

 • Ut på byen? Sjekk FREDAGS konsertguide (Dagbladet.no): Det amerikanske verstingbandet er hovedattraksjon på scenen i Bendiksbukta på åpningsdagen tirsdag 6. juli.

  - Vi gleder oss virkelig til å spille der. Våre venner i Metallica har sagt mye bra om dere, sier Slipknot-bassist Paul Grey til Dagbladet.no.

  Han kjenner Norge først og fremst for vår black metal-scene, sier han, for kirkebrannene tidlig på nittitallet, og for Varg «Greven» Vikernes.

  - Det var crazy shit, sier Grey

  - Hater numetal


  Gjengen fra Iowa slo gjennom skrikende, maskekledd og brutalt lyrisk gjennom med «Slipknot» i 1999. To år etter kom det store kommersielle gjennombruddet med «Iowa» og en påfølgende kjempeturne. Bandet har ligget i dvale et par år. Trommis Joey Jordison frontet glam-metal-galningene Murderdolls, som mener tekster om å skjære opp søstera si er humor.

  Vokalist Corey Taylor hentet fram sitt band Stone Sour, og kom med ganske hatske utfall mot numetal.

  - Jeg faen meg hater dritten. Heldigvis dør bandene ut. Problemet med Nu-metal er at de som skapte sjangeren ikke ville mer. Så signerte plateselskapene masse nye band som hørtes like ut, så like ut, men de tilførte ikke noe nytt, fortalte han til Dagbladet.no under Roskilde-festivalen i fjor.

  - Heavy uten å skrike


  Corey lovet i fjor at neste Slipknot-album kom utstyrt med feite riff og mye skrik. Men «Vol. 3 (The Subliminal Verses)» som slippes i mai blir visst litt mer melodiske enn sine forgjengere.

  - Jeg lærte for lenge siden at du kan være heavy uten å skrike, sier han til Rolling Stone

  Slipknots opptreden under Quart-festivalen er bandets første konsert her i Norge. Hatebreed og Cumshots, der Kristopher Schau er frontfigur, spiller på samme scene.


  <> Dagbladet FREDAG <>

NYE MASKER:</B> Slipknot har fått nye masker nå når de slipper nytt album.
TIL NORGE:</B> Det blir forkledd på Quarten i år.